search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:57
MENU CLOSE

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκόπησεις

10.05.2014 07:39
Πτώση της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα «δείχνει» δημοσκόπηση της ProRata - Media

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% έναντι της ΝΔ στις ευρωεκλογές δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Με 23% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 21,7% της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research για Το Βήμα της Κυριακής.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% έναντι της ΝΔ στις ευρωεκλογές δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 18,5% (από 19,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Public Issue) έναντι 18% της Νέας Δημοκρατίας (από 16,5%). Στην κατάταξη ακολουθούν το «Ποτάμι» με ποσοστό 5,5%, η «Ελιά» με ποσοστό 4,5%, το ΚΚΕ (4%), η Χρυσή Αυγή (3,5%), η ΔΗΜΑΡ (2%), και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,5%).

Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 16%, ενώ στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 45%, έναντι 40% της ΝΔ.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής για τις βουλευτικές εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λαμβάνουν ποσοστό 29%, ενώ στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 46%, έναντι 43% του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, στο ερώτημα «ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε;», το 42% απαντά «η Νέα Δημοκρατία με μικρή διαφορά», το 29% απαντά «ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά», το 3% «βλέπει» νίκη της ΝΔ με μεγάλη διαφορά, ενώ το 14% αναμένει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά.  

Πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές με 23% εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 21,7% της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research για Το Βήμα της Κυριακής.

Η εντεινόμενη πόλωση ενισχύει τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διευρύνει -σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Απρίλιο- τη διαφορά του στη 1,3 ποσοστιαία μονάδα.

Το Ποτάμι, έπειτα από μία ελαφριά κάμψη, φλερτάρει και πάλι με διψήφιο ποσοστό (9%). Τέταρτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,6%, ενώ σε συνεχή ανοδική πορεία βρίσκεται το ΚΚΕ με 6,4%. 

Σταθερή στο 5,5% βρίσκεται η Ελιά, ενώ κάτω από το εκλογικό μέτρο για την εκλογή τουλάχιστον ενός ευρωβουλευτή εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 4,1% και η ΔΗΜΑΡ με 2,1%.

«Αλλο κόμμα» επιλέγει το 7,7% των ερωτηθέντων· στο 11,1% η αδιευκρίνιστη ψήφος· στο 1,8% το λευκό και το άκυρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:56