search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:20
MENU CLOSE

Πέννες με μελιτζάνες και ανθότυρο

10.05.2014 14:39
oldphotospennes_melitzanes1399732736.jpg

Εύκολο φαγάκι ζυμαρικών, αλλά όχι και από τα πιο συνηθισμένο. Πολύ γευστικό και κατάλληλο για αυτήν την εποχή που οι μελιτζάνες είναι στα καλύτερά τους!

Εύκολο φαγάκι ζυμαρικών, αλλά όχι και από τα πιο συνηθισμένο. Πολύ γευστικό και κατάλληλο για αυτήν την εποχή που οι μελιτζάνες είναι στα καλύτερά τους!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
500 γρ. πέννες (1 πακέτο)
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
15 ντοματίνια
½ κ.γ. ζάχαρη
2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
½  ματσάκι φρέσκο βασιλικό
300 γρ ανθότυρο,  κομμένο σε κυβάκια
Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση

Βράστε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο τις μελιτζάνες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το πιπέρι και λίγο αλάτι. Αφήστε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας περιοδικά με ξύλινη κουτάλα και ύστερα ρίξτε και τα ντοματίνια. Προσθέστε τον βασιλικό και κατεβάστε από τη φωτιά.
Προσθέστε τις πέννες και το ανθότυρο στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά πριν σερβίρετε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33