search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:09
MENU CLOSE

Σοκολατάκια καλυμμένα με σουσάμι

10.05.2014 21:00
oldphotossokolatakia_sousami1399733761.jpg

Ούτε ψήσιμο, ούτε δυσκολία, ούτε δεκάδες σκεύη… Σοκολατένια γεύση, ταχίνι και φουντούκια σε ένα απολαυστικό κέρασμα περιτυλιγμένο με σ

Ούτε ψήσιμο, ούτε δυσκολία, ούτε δεκάδες σκεύη… Σοκολατένια γεύση, ταχίνι και φουντούκια σε ένα απολαυστικό κέρασμα περιτυλιγμένο με σουσάμι!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 15
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 ΛΕΠΤΑ

Υλικά
    250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
    250 γρ. ταχίνι
    60 γρ. γλυκόζη
50 ml μαύρο ρούμι
Λευκό σουσάμι, για την επικάλυψη
 
Εκτέλεση

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπενμαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας το κατάλληλο σκεύος και σε χαμηλή ένταση για 1΄.

Αποσύρετε και προσθέτετε στο σκεύος  το ταχίνι, τα φουντούκια και τη γλυκόζη. Ανακατεύετε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, ρίχνετε και το ρούμι και ανακατεύετε λίγο ακόμη.

Όταν η λιωμένη κουβερτούρα αρχίζει να κρυώνει και το μείγμα να πάρει τη μορφή κρέμας, ανακατεύετε και πάλι για λίγο και έπειτα παίρνετε κουταλιές και πλάθετε μπαλάκια. Ρολάρετε κάθε μπαλάκι σε πιάτο που έχετε βάλει το σουσάμι ώστε να καλυφθεί παντού και φυλάτε τα σοκολατάκια στο ψυγείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:08