search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:27
MENU CLOSE

Λονδίνο…η πόλη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

11.05.2014 07:17
Λονδίνο...η πόλη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους - Media

Το Λονδίνο φιλοξενεί τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους από οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου και η Βρετανία έχει τους περισσότερους πολυεκατομμυριούχους ανά κάτοικο, σε σύγκριση με άλλες χώρες, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο.

Το Λονδίνο φιλοξενεί τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους από οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου και η Βρετανία έχει τους περισσότερους πολυεκατομμυριούχους ανά κάτοικο, σε σύγκριση με άλλες χώρες, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο.

Με βάση την έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Times, στο Λονδίνο ζουν οι 72 από τους 104 δισεκατομμυριούχους (σε στερλίνες) της Βρετανίας. 

Ακολουθεί η Μόσχα την οποία έχουν επιλέξει ως μόνιμη κατοικία τους 48 δισεκατομμυριούχοι.

Τις επόμενες θέσεις καταλαμβάνουν η Νέα Υόρκη με 43, το Σαν Φρανσίσκο με 42, το Λος Άντζελες με 38 και το Χονγκ Κονγκ με 34.

Οι 104 δισεκατομμυριούχοι που ζουν στη Βρετανία έχουν συνολική περιουσία 301,13 δισ. λίρες (368,75 δισ. ευρώ).

Πέρσι ήταν μόνο 88 και τα περιουσιακά τους στοιχεία ήταν σημαντικά χαμηλότερα, φτάνοντας μόλις τα… 245,66 δισ. στερλίνες ή 300,8 δισ. ευρώ. 

Πάντως, έχουν αυξήσει κατά πολύ την περιουσία τους σε σύγκριση με το 2008, προτού δηλαδή ξεσπάσει η οικονομική κρίση, όταν όλοι μαζί συγκέντρωναν το ευτελές ποσό των 201,99 δισ. λιρών (247 δισ. ευρώ).

Από την άλλη, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη Βρετανία, που συχνά χρησιμοποιείται ως δείκτης για το μέσο όρο του πλούτου, βρίσκεται σημαντικά κάτω από το όριο στο οποίο είχε φτάσει το 2008 και δεν αναμένεται να ξαναφτάσει στο ίδιο επίπεδο πριν από το 2017. 

Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Trussel Trust, τη μεγαλύτερη τράπεζα τροφίμων της χώρας, ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν να τους χορηγηθεί κατεπείγουσα βοήθεια αυξήθηκε κατά 163% μέσα σε έναν χρόνο, φτάνοντας τις 913.000 στα τέλη Μαρτίου.

Η Trussel Trust χαρακτήρισε "σοκαριστικό" τον αριθμό αυτό, εξηγώντας ότι δεν περιλαμβάνει τους ανθρώπους που λαμβάνουν βοήθεια από άλλες οργανώσει ή εκείνους που ντρέπονται πολύ να την ζητήσουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26