search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:07
MENU CLOSE

Ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς

12.05.2014 11:11

Πολύς ντόρος γίνεται με τις δημοσκοπήσεις. Ο καθένας προσπαθεί να τις ερμηνεύσει ανάλογα με τις πολιτικές και ιδεολογικές του τοποθετήσεις ή από τη δημοσιογραφική του σκοπιά. Εξαίρεση φυσικά δεν αποτελούμε ούτε εμείς εδώ στο «Ποντίκι» και στο topontiki.gr.

 
Πολύς ντόρος γίνεται με τις δημοσκοπήσεις. Ο καθένας προσπαθεί να τις ερμηνεύσει ανάλογα με τις πολιτικές και ιδεολογικές του τοποθετήσεις ή από τη δημοσιογραφική του σκοπιά. Εξαίρεση φυσικά δεν αποτελούμε ούτε εμείς εδώ στο «Ποντίκι» και στο topontiki.gr.
 
Υπάρχουν όμως κάποιες παραδοχές που δεν μπορεί να αγνοεί κανείς, από όποια πλευρά κι αν είναι, από όποια πλευρά κι αν τις μετράει…
 
1) Υπάρχουν – δυο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες – αρκετοί αναποφάσιστοι. Παρά τις προσεγγίσεις, ουδείς μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει αν αυτοί πάνε στην κάλπη και ποιον θα προτιμήσουν τελικά.
 
2) Ο χώρος της Κεντροαριστεράς βρίσκεται σε απίστευτη κινητικότητα. Φεύγει και ξαναεπιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει τη ΔΗΜΑΡ, αποστρέφεται τον Βενιζέλο, αλλά συνάμα δείχνει να υποκύπτει στον εκβιασμό της «σταθερότητας», ποντάρει στο Ποτάμι… Κινούνται οι ψηφοφόροι στην άμμο της ασάφειας και της θολούρας, χωρίς να ξέρουμε ποια είναι η τελική τους επιλογή.
 
3) Μέχρι λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις σε ένα πράγμα συγκλίνουν: Ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα είναι πρώτο κόμμα. Είτε αυτό συμβεί με διαφορά μιας ψήφου – όπως έχει δηλώσει ο Τσίπρας – είτε με πάνω από τρεις μονάδες, όπως είναι η δική μου εκτίμηση, θα πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός στην πολιτική Ιστορία του τόπου.
 
Θα είναι πρώτη φορά που κόμμα της Αριστεράς θα βγει νικητής έπειτα από μια εκλογική αναμέτρηση.
 
Μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να φορτώσει με περισσότερη ευθύνη την ηγεσία αλλά – κυρίως – ορισμένα στελέχη του…
 
Αν θέλουν κάτι τέτοιο να επαναληφθεί και στις κάλπες των εθνικών εκλογών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33