20/08/2019 03:26:07

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση της Χ.Α. για αναστολή χρηματοδότησής της

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση της Χ.Α. για αναστολή χρηματοδότησής της - Media
Παραμένει σε ισχύ η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής καθώς το ΣτΕ απέρριψε ως «απαράδεκτη» την αίτηση του κόμματος με την οποία ζητούσε την αναστολή της σχετικής υπουργικής απόφασης.
 
Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και πως η εφαρμογή της προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς αναστέλλεται η καταβολή του συνόλου της κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούται να λάβει για το 2013, η οποία ανέρχεται στα 873.114,83 ευρώ.
 
Σύμφωνα με την απόφαση ( 83/2014)  η υπουργική απόφαση εκδόθηκε σε εκτέλεση απόφασης της Βουλής για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και δεν προβλέπει  τίποτε άλλο παραπάνω. Απλώς η υπουργική απόφαση «εκτελεί» αυτολεξεί την απόφαση της Βουλής.

Οι Σύμβουλοι της Επικρατείας έκριναν ότι η αίτηση της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη,  καθώς ουσιαστικά στρέφεται κατά της αποφάσεως της Βουλής, την οποία το ΣΤΕ δεν μπορεί να ελέγξει.

Η συζήτηση  της κυρίας προσφυγής της Χρυσής Αυγής έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.