search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:50
MENU CLOSE

Η είδηση για την έκρηξη στο γραφείο Χρυσοχοϊδη κάνει το γύρο του κόσμου

24.06.2010 23:52
Η είδηση για την έκρηξη στο γραφείο Χρυσοχοϊδη κάνει το γύρο του κόσμου - Media

Η έκρηξη στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, έφτασε άμεσα στα πέρατα του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ που αναμεταδίδουν την είδηση. Πρώτο μετέδωσε την είδηση το Associated Press με τίτλο «Έκρηξη συγκλονίζει το γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης».  Με έκτακτα δελτία διέκοψαν CNN και BBC: « Βόμβα χτυπά το ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης» αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική ιστοσελίδα αναφέροντας ότι η έκρηξη έγινε λίγα μόλις μέτρα μακριά από το γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Η έκρηξη στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, έφτασε άμεσα στα πέρατα του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ που αναμεταδίδουν την είδηση.

Πρώτο μετέδωσε την είδηση το Associated Press με τίτλο «Έκρηξη συγκλονίζει το γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης».

Με έκτακτα δελτία διέκοψαν CNN και BBC: « Βόμβα χτυπά το ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης» αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική ιστοσελίδα αναφέροντας ότι η έκρηξη έγινε λίγα μόλις μέτρα μακριά από το γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

«Βόμβα στο ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης σκοτώνει αστυνομικό», ο τίτλος της Wall Street Journal, ενώ μέσα στο κείμενο αναφέρει ότι δεν υπήρχε προειδοποίηση από τους δράστες. Επίσης προσθέτει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με εξτρεμιστικές οργανώσεις της άκρας αριστεράς και με «τρομοκρατικές ομάδες αναρχικών», αλλά πολύ σπάνια κατάφερε κάποια από αυτές να στοχεύσει σε ένα πρόσωπο τόσο υψηλού προφίλ.

Το διεθνές γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP έχει τίτλο «Βόμβα σε πακέτο σκοτώνει επικεφαλής της ασφάλειας στη βάση της ελληνικής αστυνομίας» και αναφέρει ότι νεκρός από την έκρηξη είναι ο 52χρονος Γιώργος Βασιλάκης. Θυμίζει επίσης ότι δύο προκάτοχοι του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επέζησαν από βομβιστικές επιθέσεις, από τις οποίες η πιο πρόσφατη ήταν στο αυτοκίνητο πρώην υπουργού τον Μάιο του 2006.

Το Tolerance.ca του Καναδά μετέδωσε αμέσως ότι η έκρηξη προκλήθηκε από πακέτο που έφτασε στον 7ο όροφο του κτιρίου, ενώ αναφέρει ότι ο ίδιος ο υπουργός δεν τραυματίστηκε παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στο κτίριο εκείνη τη στιγμή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33