search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:56
MENU CLOSE

Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΤRANSPORT & ENVIRONMENT το ECOCITY

13.05.2014 12:59
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΤRANSPORT & ENVIRONMENT το ECOCITY - Media

Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΤRANSPORT & ENVIRONMENT (T&E) είναι από τον Απρίλιο το ECOCITY, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του δικτύου των NGOs.

 
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΤRANSPORT & ENVIRONMENT (T&E) είναι από τον Απρίλιο το ECOCITY, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του δικτύου των NGOs.
 
Το ενδιαφέρον από το T&E για τις δραστηριότητές του ECOCITY και ειδικά για την εκστρατεία ECOMOBILITY, την εκστρατεία για το Λαθρεμπόριο Kαυσίμων, καθώς και τη αρνητική τοποθέτηση του ECOCITY για την πετρελαιοκίνησης στα αστικά κέντρα, εκδηλώθηκε από τον περασμένο Ιούλιο, μετά από προσέγγιση του Δικτύου για εκτενέστερη ενημέρωση.
 
Στη Γενική Συνέλευση του T&E συμμετείχε ο Εταίρος του ECOCITY Πέτρος Κρητικός, που παρουσίασε τις δραστηριότητες και το έργο. Η απόφαση για την είσοδο στο δίκτυο T&E έγινε ομόφωνα αποδεκτή με το σχόλιο «η συμμετοχή του ECOCITY καλύπτει ένα σημαντικό κενό, αυτό της Ελλάδας, μιας χώρας η οποία ενδιαφέρει  το T&E ιδιαίτερα». 
  
Στα πλαίσια των συναντήσεων, που έγιναν στις Βρυξέλλες, συζητήθηκε η διεξαγωγή του επόμενου Board Meeting στην Ελλάδα, κάτι που θα προσφέρει την ευκαιρία ενδυνάμωσης συνεργασιών και αξιολόγησης προβλημάτων που αποτελούν case study για την υπόλοιπη Ευρώπη.
 
Το Transport & Environment ιδρύθηκε το 1990 και έχει έδρα στις Βρυξέλες. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα περιβαλλοντικών ΜΚΟ στον κόσμο και μέλος του ευρύτερου δικτύου Green-10. Συμμετέχει στο Green Budget Europe, είναι μέλος του ECOS και συνεργάζεται με τον ΟΗΕ, UNITED NATIONS, NGO Branch, Department of Economic and Social Affairs, από τον οποίον έχει αναγνωριστεί ως ΜΚΟ υπό το καθεστώς του Ειδικού Συμβούλου (Special Consultative Status). Επίσης συνεργάζεται με το International Coalition for Sustainable Aviation (ICSA), το οποίο αποτελεί Παρατηρητή του International Civil Aviation Organisation (ICAO), του παγκόσμιου οργανισμού των αεροπορικών εταιρειών, καθώς και με το Clean Shipping Coalition (CSC), το οποίο αποτελεί παρατηρητή του International Maritime Organisation (IMO), του παγκόσμιου οργανισμού των ναυτιλιακών εταιρειών.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που είναι μέλη του προέρχονται από Ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα θα εκπροσωπείται από το ECOCITΥ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54