search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:52
MENU CLOSE

Κόβεται ο βήχας στους «ολίγον» γριπωμένους…

22.10.2009 14:00
Κόβεται ο βήχας στους «ολίγον» γριπωμένους… - Media

Η νέα επικαιροποιημένη εγκύκλιος του Υπουργείου Υ.Υ.Κ.Α. για την αντιμετώπιση της γρίπης Η1Ν1 στα σχολεία είναι λιγότερο νευρωτική από την προηγούμενη. Οι συντάκτες της έλαβαν προφανώς υπόψη την ηπιότητα των εκδηλώσεων του ιού καθώς και την προαιώνια τάση του σχολικού πληθυσμού για λούφα και παραλλαγή. Έτσι, οι …«ολίγον» γριπωμένοι μαθητές, δηλαδή εκείνοι που δεν έχουν υψηλό πυρετό (από 38 βαθμούς Κελσίου και πάνω) και δεν παρουσιάζουν ταυτόχρονα κάποιο από τα πολυσυζητημένα συμπτώματα (βήχα, πονόλαιμο, πονοκέφαλο, καταρροή, μυαλγίες, ρίγη, σωματική εξάντληση, εμετούς, διάρροιες κλπ) δε θα νομιμοποιούνται πλέον να κάνουν χρήση του δικαιώματος παραμονής στο σπίτι μέχρι και 24 ώρες μετά την ολοκλήρωση του κύκλου της νόσου

Η νέα επικαιροποιημένη εγκύκλιος του Υπουργείου Υ.Υ.Κ.Α. για την αντιμετώπιση της γρίπης Η1Ν1 στα σχολεία είναι λιγότερο νευρωτική από την προηγούμενη. Οι συντάκτες της έλαβαν προφανώς υπόψη την ηπιότητα των εκδηλώσεων του ιού καθώς και την προαιώνια τάση του σχολικού πληθυσμού για λούφα και παραλλαγή. Έτσι, οι …«ολίγον» γριπωμένοι μαθητές, δηλαδή εκείνοι που δεν έχουν υψηλό πυρετό (από 38 βαθμούς Κελσίου και πάνω) και δεν παρουσιάζουν ταυτόχρονα κάποιο από τα πολυσυζητημένα συμπτώματα (βήχα, πονόλαιμο, πονοκέφαλο, καταρροή, μυαλγίες, ρίγη, σωματική εξάντληση, εμετούς, διάρροιες κλπ) δε θα νομιμοποιούνται πλέον να κάνουν χρήση του δικαιώματος παραμονής στο σπίτι μέχρι και 24 ώρες μετά την ολοκλήρωση του κύκλου της νόσου.

Η νέα εγκύκλιος είναι επίσης κοινωνικά χαλαρότερη. Απενοχοποιεί τους εναγκαλισμούς, τα φιλιά και τις χειραψίες μεταξύ των μαθητών, επιτρέπει τη διεξαγωγή των σχολικών εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους και αίρει τα ουτοπικά αιτήματα περί αραίωσης θρανίων και τήρησης αποστάσεων ασφαλείας στα προαύλια… Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες τέλος, σε κάθε σχολείο θα συσταθεί μια τριμελής επιτροπή με επικεφαλής τον «υπεύθυνο συντονιστή γρίπης». Η επιτροπή αυτή θα κρατά αρχείο απουσιών και θα αναφέρεται ευπειθώς στο ΥΥΚΑ όταν παρουσιάζεται κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη.

Οι πληροφορία ότι Άννα και Μαριλίζα θα πραγματοποιούν εναλλάξ θερμομετρικές περιπόλους σε σπίτια, φροντιστήρια και σχολεία, ελέγχεται ως ανεπιβεβαίωτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:50