search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:28
MENU CLOSE

Ανεστάλησαν οι προεκλογικές εκδηλώσεις στην Ισπανία μετά από δολοφονία πολιτικού

13.05.2014 14:36
Ανεστάλησαν οι προεκλογικές εκδηλώσεις στην Ισπανία μετά από δολοφονία πολιτικού - Media

Η δολοφονία της 59χρονης αξιωματούχου του κυβερνώντος Λαϊκού κόμματος, Ισαμπέλ Καράσκο, έχει κλονίσει την πολιτική τάξη της Ισπανίας, η οποία ανέστειλε την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές.

 
Η δολοφονία της 59χρονης αξιωματούχου του κυβερνώντος Λαϊκού κόμματος, Ισαμπέλ Καράσκο, έχει κλονίσει την πολιτική τάξη της Ισπανίας, η οποία ανέστειλε την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές.
 
Η 59χρονη Ισαμπέλ Καράσκο, πρόεδρος της περιφέρειας Λεόν, δολοφονήθηκε την Δευτέρα το βράδυ. Την ώρα που διέσχιζε μια πεζογέφυρα, δέχθηκε πολλές σφαίρες.

Ο Τύπος δημοσιεύει σήμερα τη φωτογραφία του πτώματος της περιφερειάρχη καλυμμένου μ' ένα σεντόνι και ορισμένες εφημερίδες εκφράζουν την ανησυχία τους για την άνοδο του μίσους εναντίον της πολιτικής τάξης σε μια χώρα που συνθλίβεται από την κρίση και μια ανεργία-ρεκόρ σχεδόν 26%.


 
Το Λαϊκό Κόμμα (PP) του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ματαίωσε όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις του, όπως και το σοσιαλιστικό κόμμα, ο κύριος σχηματισμός της αντιπολίτευσης. Ματαιώθηκε επίσης το ντιμπέιτ που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα ανάμεσα στους επικεφαλής των ψηφοδελτίων του PP και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ισπανίας (PSOE) Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε και Ελένα Βαλεντσιάνο.
 
Ο Μαριάνο Ραχόι και πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής τάξης μετέβησαν στο παρεκκλήσι όπου έχει μεταφερθεί η σορός της Ισαμπέλ Καράσκο, η ταφή της οποίας πρόκειται να γίνει σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο.
 
"Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την οδύνη μας'' εξ ονόματος  της ισπανικής κοινωνίας. "Δεν έχει νόημα να προσπαθήσουμε να την εξηγήσουμε. Είναι μια πράξη ωμή, άχρηστη και παράλογη", δήλωσε ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από το παρεκκλήσι.

Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, συνελήφθησαν μια γυναίκα και η κόρη της.

«Ερευνούμε ακόμη τα πιθανά κίνητρα» της δολοφονίας, πάντως «έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», είπε μια πηγή της αστυνομίας. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ερευνά το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια ενέργεια «εκδίκησης» για «προσωπικούς» λόγους.

«Όλα κατατείνουν σε μια (πράξη για) προσωπική εκδίκηση η οποία δεν σχετίζεται με την πολιτική εντολή» του θύματος, η οποία ήταν επίσης επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης του PP στην πόλη Λεόν, είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27