search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:24
MENU CLOSE

Η Χλόη, το Ποτάμι και η Τήνος

14.05.2014 06:02

Όταν το Πάσχα είδα από κοντά το πληγωμένο τοπίο με τα πετσοκομμένα δέντρα της ανάγλυφης Λιβάδας στην Τήνο σκέφτηκα πως πρέπει να ειδοποιήσω τη φίλη μου τη Χλόη στη Γαλλία…  

 
Όταν το Πάσχα είδα από κοντά το πληγωμένο τοπίο με τα πετσοκομμένα δέντρα της ανάγλυφης Λιβάδας στην Τήνο σκέφτηκα πως πρέπει να ειδοποιήσω τη φίλη μου τη Χλόη στη Γαλλία…  
 
 Τα Καλοκαίρια κατηφορίζουμε μαζί με τις οικογένειες μας από τον Φαλατάδο στο άγριο τοπίο με τα βράχια που θυμίζουν γλυπτά.
 
Η περιοχή είναι ένας σπάνιος υγροβιότοπος στα βορειοανατολικά της Τήνου ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura2000.
 
Το γεγονός όμως αυτό δεν εμπόδισε ανθρώπινα χέρια επηρεασμένα από την κρίση να ξεφλουδίσουν με βίαιο τρόπο τους κορμούς των λιγοστών δέντρων του μοναδικού τοπίου.  
 
«Η κρίση άλλωστε – όπως είπε κι ένας φίλος – δεν κόβει μόνο μισθούς αλλά και κλαδιά ενίοτε».
 
Με τη Χλόη μας ενώνει η Τήνος.
 
Η Χλόη Βλασσοπούλου είναι Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών  στο Πανεπιστήμιο Picardie Jules Verne στη Γαλλία και ειδικός στην περιβαλλοντική μετανάστευση.
 
Η κρίση ως τώρα έχει αφήσει τα σημάδια της σε πολλούς τομείς της ζωής, όπως και στο περιβάλλον.
 
Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον ελάχιστα έχουν αναδειχθεί στα χρόνια της κρίσης.
 
 Ίσως γιατί όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επιλέγουν ακόμη και την κρίση να την προσεγγίζουν με επικοινωνιακούς όρους.
 
Υπάρχει συνεπώς η ανάγκη για νέα πρόσωπα στην πολιτική.
 
 Στην … όχθη της πολιτικής βρίσκεται πλέον και η Χλόη.   
 
Η Χλόη εξέπληξε τους φίλους της με την απόφαση της να … μπει στο Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη και να είναι μεταξύ των 42 υποψηφίων για την Ευρωβουλή.
 
Δεν ξέρω  αν το Ποτάμι θα αποδειχτεί «χείμαρρος» όπως ελπίζει ο δημιουργός του ή «ρυάκι» όπως λένε οι αντίπαλοι του, ωστόσο έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα αξιόλογοι άνθρωποι, όπως η Χλόη.
 
Χωρίς μάλιστα κομματικό παρελθόν.
 
Η ίδια μάλιστα αφιέρωσε αθόρυβα τα τελευταία χρόνια πολύ χρόνο από τη ζωή της για να μελετήσει σε επιστημονικό επίπεδο τις επιπτώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία.
 
Σε κάθε περίπτωση οι επιλογές μας είναι εκείνες που καθορίζουν και το μέλλον μας…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:24