search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:39
MENU CLOSE

Πρεμιέρα με τη ζωή της «πριγκίπισσας Γκρέις» στις Κάννες

14.05.2014 12:48
Πρεμιέρα με τη ζωή της  «πριγκίπισσας Γκρέις» στις Κάννες - Media

Ξεκινά επίσημα απόψε το 67ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών με την εκτός συναγωνισμού ταινία «Η Γκρέις του Μονακό» του Γάλλου Ολιβιέ Νταάν. Με την Νικόλ Κίντμαν, που ερμηνεύει τη γνωστή ηθοποιό Γκρέις Κέλι και μετέπειτα πριγκίπισσα του Μονακό στην ταινία, να περπατάει στο κόκκινο χαλί μαζί με τον σκηνοθέτη και τους συμπρωταγωνιστές της.
 

Ξεκινά επίσημα απόψε το 67ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών με την εκτός συναγωνισμού ταινία «Η Γκρέις του Μονακό» του Γάλλου Ολιβιέ Νταάν. Με την Νικόλ Κίντμαν, που ερμηνεύει τη γνωστή ηθοποιό Γκρέις Κέλι και μετέπειτα πριγκίπισσα του Μονακό στην ταινία, να περπατάει στο κόκκινο χαλί μαζί με τον σκηνοθέτη και τους συμπρωταγωνιστές της.
 
Στο κόκκινο χαλί και η κριτική επιτροπή του φετινού φεστιβάλ, με την πρόεδρο, διάσημη Νεοζηλανδή σκηνοθέτρια Τζέιν Κάμπιον και τα μέλη της, τους ηθοποιούς Γουίλεμ Νταφόε, Κάρολ Μπουκέ, Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ, Τζέον Ντο-Γέον, Λεϊλά Χατάμι και τους σκηνοθέτες Νίκολας Γουάντινγκ Φερν και Σοφία Κόπολα.

Αν η σημερινή μέρα είναι για το φεστιβάλ των Καννών μέρα λάμψης και δηλώσεων, από αύριο ξεκινά η «σοβαρή» πλευρά του φεστιβάλ με την προβολή, στο διαγωνιστικό τμήμα, των ταινιών «Ο κύριος Τέρνερ» του Βρετανού Μάικ Λι, που αφορά τη ζωή του διάσημου Άγγλου ρομαντικού ζωγράφου και «Τιμπουκτού» του Μαυριτανού σκηνοθέτη Αμπντεραχμάνε Σισάκο, γύρω από τις συγκρούσεις στη Συρία, μια από τις πολλές ταινίες του φετινού προγράμματος του φεστιβάλ που αναφέρονται σε πολέμους.
 
Το φετινό πάντως πρόγραμμα των Καννών είναι αρκετά πολύμορφο, με ταινίες τόσο από καθιερωμένους όσο και από νέους σκηνοθέτες, που διαγωνίζονται για το Χρυσό Φοίνικα και τα άλλα βραβεία του μεγάλου και πιο διάσημου φεστιβάλ του κινηματογραφικού χώρου.
 
Τη Δευτέρα, 19 Μαΐου, θα κάνει στις Κάννες την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο τμήμα του Φεστιβάλ, «Ενα Κάποιο Βλέμμα», και η ταινία «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα , παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών του φιλμ.

Η πρώτη προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στη 13.30, για να ακολουθήσει στις 22.00 το βράδυ η δεύτερη προβολή στην αίθουσα Debussy. 

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, Δευτέρα 19 Μαΐου στις 14:30 στην Αθήνα και στον κινηματογράφο Δαναό θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική προβολή της ταινίας.

Το «Xenia» αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του αδερφού του, Οδυσσέα, 16 και 18 ετών, οι οποίοι μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βρουν τον Έλληνα πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδιά. Ξένοι στην ίδια τους τη χώρα, είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό talent show που θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Στη διαδρομή θα έρθουν αντιμέτωποι με όσα τους ενώνουν, την αγριότητα της εφηβείας, ένα όνειρο που πρέπει πάση θυσία να γίνει πραγματικότητα και μια Ελλάδα που αρνείται να τους ακολουθήσει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:38