search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:44
MENU CLOSE

Art-Athina: Η γιορτή της τέχνης ανοίγει φτερά

14.05.2014 21:00
Art-Athina: Η γιορτή της τέχνης ανοίγει φτερά - Media

Με την ευχή και την επιθυμία οι 30.000 επισκέπτες που πέρασαν τις πύλες της περσινής Art-Athina να πολλαπλασιαστούν ξεκινάει σήμερα, στο κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do του Π. Φαλήρου, η 19η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης.

 
Με την ευχή και την επιθυμία οι 30.000 επισκέπτες που πέρασαν τις πύλες της περσινής Art-Athina να πολλαπλασιαστούν ξεκινάει σήμερα, στο κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do του Π. Φαλήρου, η 19η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης.
 
Η περσινή διοργά­νωση έγινε έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, αφού όλα ήταν στον αέρα και χρηματοδότηση για την ιστορική συνάντηση τέχνης δεν υπήρχε. Έτσι, αν η Art-Athina του 2013 ήθελε να σηματοδοτήσει μία πανηγυρική επανέναρξη, η φετινή προσδοκά να προσελκύσει το πιο δυναμικό και σύγχρονο κομμάτι της ελληνικής και σύγχρονης δημιουργίας, και να το συστήσει στο κοινό σε ένα πλαίσιο πια μόνιμης και διαρκούς παρουσίας. Ήδη έχει στον κουμπαρά της 480.000 ευρώ για τα έτη 2013 – 2014 από τις χρημα­τοδοτήσεις του ΕΣΠΑ.
 
Τη φετινή διοργάνωση πλαισιώνουν 43 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι παράλληλες εκδηλώσεις συνιστούν μια δυναμική και πολύπλευ­ρη αποτύπωση του σύγχρονου εικαστικού περιβάλ­λοντος.
 
Την αποτύπωση της σύγχρονης εικαστικής σκη­νής επιχειρεί η δράση – έκθεση της «Art Athina Contemporaries» με τίτλο «Statement made». Θα φιλοξενηθούν πλατφόρμες (που λειτουργούν με τον χαρακτήρα της καλλιτεχνικής κολεκτίβας) από 47 χώρες και περικλείουν περίπου 600 καλλιτέχνες, οι οποίοι με συλλογικές δράσεις θα παρουσιάσουν δυ­ναμικές απαντήσεις σε σύγχρονα εικαστικά θέματα.

Ενδιαφέρον θα έχει η έκθεση που εστιάζεται στην «ταυτότητα και την εικόνα των γυναικών», με έργα που αντιπροσωπεύουν δύο γενιές καλλιτεχνών, με αφετηρία το 1990, από Βαλκάνια, Νότιο Καύκασο, Μέση Ανατολή, Νότια Μεσόγειο.
 
Η συλλογή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, αλλά και η παρουσίαση του πολιτιστικού οργανισμού ΝΕΟΝ έχουν τη θέση τους στη φετινή Αγϊ ΑϊΗιπβ.
Τη συλλογή θα εκπροσωπήσει η οπτικοακουστική εγκατάσταση της Ελβετής Pipilotti Rist με τίτλο «Supersubjektiv» (2001).
 
Φυσικά δεν θα λείπει και φέτος το αφιέρωμα σε μία ιστορική γκαλερί, που φέτος είναι ο «Ζυγός». Και για όσους επισκεφθούν την έκθεση με τα παιδιά τους, θα υπάρχει ειδικός χώρος όπου οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί και να ανακαλύψουν τις δημιουργικές τους δυνατότητες. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:42