search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:36
MENU CLOSE

Πολυβολο βρέθηκε κοντά στο κτήριο του ΔΟΛ

14.05.2014 16:38
Πολυβολο βρέθηκε κοντά στο κτήριο του ΔΟΛ - Media

Πολυβόλο τρεις γεμιστήρες και 50 οξειδωμένα φυσίγγια βρέθηκαν στην οδό Μιχαλακοπούλου 80, κοντά στο κτήριο του ΔΟΛ, τυλιγμένα σε πρόσφατες εφημερίδες.

 
Πολυβόλο τρεις γεμιστήρες και 50 οξειδωμένα φυσίγγια βρέθηκαν στην οδό Μιχαλακοπούλου 80, κοντά στο κτήριο του ΔΟΛ, τυλιγμένα σε πρόσφατες εφημερίδες.
 
Πρόκειται για βρετανικό πολυβόλο Στεν, παλιό αλλά λειτουργικό.

Σύμφωνα με το Βήμα, οπλα τέτοιου τύπου χρησιμοποιούσε ο βρετανικός στρατός αλλά και μέλη της Εθνικής Αντίστασης, ενώ- όπως αναφέρει η εφημερίδα- τα τελευταία χρόνια διακινούνταν από λαθρέμπορους κυρίως στην Κρήτη. Οι γεμιστήρες με τις σφαίρες ήταν σε άριστη κατάσταση και βρίσκονταν σε μεταλλικό κουτί, που είχε ένδειξη που αντιστοιχούσε σε μικρό κιβώτιο σφαιρών ενός πολυβόλου με τρίποδα των «.30mm» που επίσης χρησιμοποιείτο στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και έχει αποσυρθεί εδώ και περίπου 50 χρόνια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην εγκαταλελειμμένη κατοικία διέμεναν περιστασιακά αλλοδαποί, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να καταλάβει για ποιον λόγο βρέθηκε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο οπλισμός και πού μπορεί να χρησιμοποιείτο το παλιό βρετανικό πολυβόλο.

Ένα πολυβόλο Sten

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:31