search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:22
MENU CLOSE

BBC: Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας συνεχίζουν να θέλουν να ψηφίσουν

14.05.2014 16:45
BBC: Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας συνεχίζουν να θέλουν να ψηφίσουν - Media

«Οι πρωταθλητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να πάρουν θάρρος από την Ελλάδα καθώς άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας εξακολουθούν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους τις ευρωεκλογές στις 25 Μαϊου», αναφέρει σε άρθρο του το BBC.

«Οι πρωταθλητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να πάρουν θάρρος από την Ελλάδα καθώς άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας εξακολουθούν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους τις ευρωεκλογές στις 25 Μαϊου», αναφέρει σε άρθρο του το BBC.

Στο εν λόγω δημοσίευμα ο δημοσιογράφος περιγράφει την εμπειρία που είχε μιλώντας με εκπροσώπους της νέας γενιάς στη Θεσσαλονίκη, η οποία, όπως σημειώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος στο άρθρο, μαστίζεται από ανεργία και ειδικά στις νεαρές ηλικίες.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Patrick Jackson, η νέα γενιά της συμπρωτεύουσας εξακολουθεί να θέλει να ψηφίσει και νιώθει ότι αυτό είναι και το τελευταίο όπλο που της έχει απομείνει όμως οι απόψεις των νέων δείχνουν να μην συγκλίνουν με αυτές των πιο ηλικιωμένων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, μια μεγάλη μερίδα αυτής της γενιάς πιστεύει ότι η έξοδος από τη Ευρωζώνη ίσως να είναι μια ελκυστική ιδέα.

Ένας από αυτούς ο Στέφανος Δημουλάς εκμυστηρεύεται στο δημοσιογράφο την ιστορία του. Ο Στέφανος εργάζεται ως «ντελιβεράς» ενώ στο παρελθόν υπήρξε επιχειρηματίας, η αμοιβή του είναι 3,3€ την ώρα, μοχθεί να ξεπληρώσει χρέη 50.000 ευρώ, πρόσφατα υπεβλήθη σε επέμβαση για την αφαίρεση ενός σπάνιου όγκου στο λαιμό του και χρωστάει και στους γιατρούς.

Ο Στέφανος Δημουλάς θέλει να χρησιμοποιήσει την ψήφο του για να παραπέμψει την Ελλάδα έξω από την ΕΕ και βλέπει το μέλλον της χώρας εκτός Eυρωζώνης και εκτός της Ε.Ε. Γι’ αυτό το λόγο σκοπεύει να ψηφίσει «κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη φορά».

Αυτή είναι μια από τις περιπτώσεις νέων που αναφέρει ο δημοσιογράφος Patrick Jackson σε ένα άρθρο που προσπαθεί να πιάσει τον παλμό της νέας γενιάς που όπως την περιγράφει είναι αυτή που θυσιάζεται.

Ο δημοσιογράφος κλείνοντας κάνει λόγο για την οργή που επικρατεί χαρακτηρίζοντας την κρύα σαν μάρμαρο, για την αμείλικτη εξαθλίωση ενός έθνους στην άκρη της Ευρώπης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:19