search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:41
MENU CLOSE

Τσίπρας: Δημοψήφισμα η ευρωκάλπη

14.05.2014 18:36
Τσίπρας: Δημοψήφισμα η ευρωκάλπη - Media

Ως το δημοψήφισμα που δεν έγινε το Μάιο του 2010 για το μνημόνιο χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.

Ως το δημοψήφισμα που δεν έγινε το Μάιο του 2010 για το μνημόνιο χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.
 
«Αυτές οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα. Είναι ουσιαστικά σαν εθνικές εκλογές! Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Προέβλεψε μάλιστα εκλογική ήττα της κυβέρνησης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «πρέπει να σταματήσουμε τη λιτότητα».
 
«Θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους τη δανειακή σύμβαση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα παραμονής ή όχι στο ευρώ.
 
 «Αν η Άνγκελα  Μέρκελ είχε κάνει στη Γερμανία ό,τι έχει γίνει στη χώρα μας, «αν είχε φτιάξει 60% ανεργία και το 30% των πολιτών έξω από το κοινωνικό σύστημα» τότε «θα είχε φύγει με ελικόπτερο», δήλωσε ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε συμμαχίες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να σταματήσει η λιτότητα».
 
Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι τα δύο κόμματα έχουν «συγχωνευθεί όπως οι τράπεζες».
 
Κληθείς να απαντήσει για τις καταγγελίες από μέρους της Ν.Δ. ότι ο υπέκλεψε το σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος «Νέα Ελλάδα», ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε ότι το υπέκλεψε λέγοντας πως ούτως ή άλλως επρόκειτο για ένα παλιό σύνθημα της Αριστεράς.
 
«Τελικά θέλει να φτιάξει νέο κόμμα ο κ. Σαμαράς» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας  αναφερόμενος στον τίτλο «Νέα Ελλάδα».
 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου περί αποχώρησης από την κυβέρνηση αν η ΕΛΙΑ δεν πάει καλά στις εκλογές, εκτίμησε ότι «θα μείνει καρφωμένος στην καρέκλα του στην κυβέρνηση όποιο αποτέλεσμα και αν φέρει το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές»
 
«Μετά τις εκλογές η πολιτική αντιμετώπιση της Ελλάδας και των χωρών του Νότου θα είναι διαφορετική», ανέφερε ακόμη ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως όσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο κοντά θα είμαστε σε διαδικασίες λύτρωσης για τον ελληνικό λαό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:41