search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13
MENU CLOSE

Γιάννης Κυριακίδης – Ζωή Γεμάτη Εικόνες

15.05.2014 05:55
Γιάννης  Κυριακίδης – Ζωή Γεμάτη Εικόνες - Media

Εκδήλωση παρουσίασης του βιογραφικού λευκώματος «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – Ζωή Γεμάτη Εικόνες», θα γίνει  την Τρίτη 20 Μαΐου.

 
Εκδήλωση παρουσίασης του βιογραφικού λευκώματος «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – Ζωή Γεμάτη Εικόνες», θα γίνει  την Τρίτη 20 Μαΐου.

Το λεύκωμα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος σε έρευνα και επιμέλεια του  Κώστα Δ.  Μπλιάτκα και καλλιτεχνική επιμέλεια της Αθηνάς Κυριακίδου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι,  στο The BLACK DUCK Garden – Athens City Museum Bistrot, Παπαρηγοπούλου 5,  Αθήνα.

Για τον Γιάννη Κυριακίδη και για το βιβλίο  θα μιλήσουν:
 
Τίτη Κυριακίδου  – σκηνογράφος
Ζωή Λάσκαρη –  ηθοποιός
Λευτέρης Παπαδόπουλος –   δημοσιογράφος, στιχουργός
Κώστας Παπαϊωάννου –  δημοσιογράφος
Άρης Σκιαδόπουλος – δημοσιογράφος 
Σεραφείμ Φυντανίδης –  δημοσιογράφος
 
 
Το βιβλίο περιλαμβάνει πολύτιμες μαρτυρίες, μοναδικές φωτογραφίες, γενναίες «δόσεις»  ιστορικού ρεπορτάζ  και μια σοφή και άμεση αφήγηση για όλους και όλα από τον  κορυφαίο φωτορεπόρτερ.
 
«Από την Καλαμαριά ως το κέντρο της Θεσσαλονίκης κατέβαινα με τα πόδια, χειμώνα – καλοκαίρι. Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι λάσπες. Δούλεψα πολύ: καθημερινές, Κυριακές, γιορτές και αργίες. Φωτογράφισα τη χαρά, το γάμο, τη γέννηση, τα βαφτίσια. Και τη λύπη,  την αρρώστια και το θάνατο. Πολλές φορές οι συνθήκες ήταν τραγικές. Η αστείρευτη ελπίδα όμως στα μάτια των ανθρώπων μού έδινε πάντοτε κουράγιο. Η ίδια η ζωή με συγκλονίζει κάθε μέρα. Και γι’ αυτό δεν παραιτούμαι από τη δουλειά μου».
(Από την αφήγηση του Γιάννη Κυριακίδη).
 
Ο επιμελητής της έκδοσης, Κώστας Μπλιάτκας, σημειώνει:
 
«Ο Γιάννης Κυριακίδης απεχθάνεται τα στερεότυπα και το τελετουργικό τέλμα σε δεξιώσεις, εκδηλώσεις, φεστιβάλ και άλλα τέτοια. Σίγουρα θα συνυπέγραφε το σλόγκαν των σαμποτέρ του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που έδρασαν εναντίον των κατακτητών: «Μην σταματάτε να τους αναστατώνετε». Δεν σταμάτησε ποτέ να αναστατώνει δημιουργικά τους επισήμους, τα πλήθη και τους δημοσιογράφους σε κάθε άφιξή του στο «θέμα». Πάνω στη σκάλα, δίπλα στην εξέδρα, μέσα στο πλήθος, ο Γιάννης από νωρίς κέρδισε όλη την κατανόηση, για να μην πω το σεβασμό, για να κάνει τη δουλειά του με τη φωτογραφική του μηχανή και το μοναδικό του τρόπο. Κυριακίδης είναι αυτός…»
 
 
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13