search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:05
MENU CLOSE

Η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League στα πέναλτι

15.05.2014 05:58
Η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League στα πέναλτι - Media

Η Σεβίλλη είναι η Κυπελλούχος Ευρώπης για την περίοδο 2013-2014, καθώς κατάκτησε το Europa League επικρατώντας στα πέναλτι με 4-2 της Μπενφίκα, αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση του τελικού που φιλοξενήθηκε στο Τορίνο, ολοκληρώθηκαν 0-0.

Η Σεβίλλη είναι η Κυπελλούχος Ευρώπης για την περίοδο 2013-2014, καθώς κατάκτησε το Europa League επικρατώντας στα πέναλτι με 4-2 της Μπενφίκα, αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση του τελικού που φιλοξενήθηκε στο Τορίνο, ολοκληρώθηκαν 0-0.
 
Η ομάδα της Ανδαλουσίας έφτασε στο «3Χ3» έχοντας κερδίσει όλους τους τελικούς που έπαιξε στη διοργάνωση, αφού εκτός του χθεσινού πανηγύρισε επίσης την κατάκτηση του -τότε- Κυπέλλου UEFA το 2006 και 2007.
 
Όσο για την Μπενφίκα, τι να πει κανείς… Όσο και να θέλει κάποιος, δεν μπορεί να μην ασχοληθεί με την περίφημη «κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν». Πάνω από μισός αιώνας πέρασε από τότε που κατάκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών και έκτοτε μετρά οκτώ ήττες σε ισάριθμους τελικούς, εκ των οποίων οι δύο τελευταίοι συνεχείς!
 
Ο ρυθμός ήταν γρήγορος από την αρχή του αγώνα αλλά οι καλές φάσεις δυσανάλογα λίγες, αφού το συνεχές πρέσινγκ δεν επέτρεπε στους αντίπαλους να ξεδιπλώσουν τις επιθετικές αρετές τους.
Αντίθετα, το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση του Σουλεϊμάνι μόλις στο 25ο λεπτό, μετά από δύο σκληρά μαρκαρίσματα των Φάτσιο και Μορένο, που είδαν κίτρινη κάρτα γι΄ αυτό.
 
Οι δύο μονομάχοι είχαν πάντως κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, πρώτα η Μπενφίκα με την κεφαλιά του Γκαράι στο 14ο λεπτό, την οποία εξουδετέρωσε ο Μπέτο και στο 37ο λεπτό με τον Όμπλακ, αντίστοιχα, να αποκρούει το σουτ του Μπάκα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι «αετοί» έχασαν σπάνια ευκαιρία, όταν ο Μαξι Περέιρα δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Μπέτο.


 
Εκ διαμέτρου αντίθετη η κατάσταση στην επανάληψη, που ξεκίνησε εντυπωσιακά σε ταχύτητα, με τους Πορτογάλους να φτάνουν μια ανάσα από το 1-0 αλλά τον Παρέχα να αποκρούει στη γραμμή το σουτ του Λίμα (48΄), τον Ρέγες να αστοχεί από εξαιρετική θέση για τη Σεβίλλη (53΄) και ύστερα να νικιέται από τον Όμπλακ (55΄).
 
Ίδιοι πρωταγωνιστές και στη φάση του 61ου λεπτού, με τον γκολκίπερ της Μπενφίκα να εξουδετερώνει με διπλή προσπάθεια το σουτ του πρώην διεθνούς Ισπανού μέσου, με τους Ανδαλουσιανούς να ελέγχουν πια πλήρως τον αγώνα αλλά ως το 80΄.
 
Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, η Μπενφίκα ανέπτυξε έντονη επιθετικότητα και έχασε τρεις ευκαιρίες σε πέντε λεπτά, με τους Ροντρίγκο (80΄), Λίμα (84΄) και Γκαράι, εις… διπλούν (85΄, 90΄+) αλλά γκολ δεν σημειώθηκε και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, με τους Ισπανούς να χάνουν την πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 101΄ με τον Κολομβιανό Μπάκα, ο οποίος έφυγε μόνος αλλά σούταρε ελάχιστα άουτ με δεξί εξωτερικό φάλτσο και ο αγώνας κρίθηκε από τα 11 μέτρα.
 
Στη… ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι ξεχώρισε ο πορτιέρο της Σεβίλλης, Μπέτο που απέκρουσε δύο πέναλτι κιέδωσε το πολυπόθητο τρόπαιο στην ομάδα της Ανδαλουσίας.
 
Η σειρά των πέναλτι: Λίμα 1-0, Μπάκα 1-1, Καρντόζο απόκρουση Μπέτο, Μ΄ Μπιά 1-2, Ροντρίγκο απόκρουση Μπέτο, Κόκε 1-3, Λουιζάο 2-3, Γκαμέιρο 2-4
 
 

Σεβίλλη (Ουνάι Έμερι): Μπέτο, Κόκε, Παρέχα, Φάτζιο, Αλμπέρτο, Καρίτσο, Εμπιά, Ρέγες (78’ Μαρίν, 104’ Γκαμεϊρό), Βιτόλο (111’ Φιγκέιρας),Μπάκα, Ράκιτιτς 

Μπενφίκα (Zόρζε Ζέσους): Όμπλακ, Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα (99’ Καρντόσο), Γκόμες, Αμορίμ, Γκαϊτάν (119’ Καβαλέιρο), Σουλεϊμανί (24’ Αλμέιδα), Λίμα, Ροντρίγκο 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:05