search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:00
MENU CLOSE

Νέες καταγγελίες Δρίτσα για προεκλογική… φιέστα στο «Καραϊσκάκης»

15.05.2014 07:19
Νέες καταγγελίες Δρίτσα για προεκλογική… φιέστα στο «Καραϊσκάκης» - Media

Σε νέες καταγγελίες προχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, πως το υπουργείο Παιδείας «παγίδευσε χιλιάδες μαθητές σε εκδήλωση προεκλογικής υποστήριξης του Μώραλη».

Σε νέες καταγγελίες προχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, πως το υπουργείο Παιδείας «παγίδευσε χιλιάδες μαθητές σε εκδήλωση προεκλογικής υποστήριξης του Μώραλη».
 
«Δέχομαι διαμαρτυρίες γονέων και δασκάλων, οι οποίοι μου καταγγέλλουν ότι το Υπουργείο Παιδείας και η Ολυμπιακή Επιτροπή, παγίδευσαν χιλιάδες μαθητές, οργανώνοντας τη συμμετοχή τους με δωρεάν μεταφορά στην 13η ημερίδα ‘’ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ’’ στο στάδιο ‘’Γεώργιος Καραϊσκάκης’’, η οποία όμως μετετράπη σε εκδήλωση προεκλογικής υποστήριξης των κύριων Μώραλη και Μαρινάκη», κατήγγειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος του Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας.
 
Πρόσθεσε ακόμη πως «η χυδαία εκμετάλλευση των παιδιών κορυφώθηκε όταν καθοδηγήθηκαν να φωνάζουν ρυθμικά ‘’Πειραιάς Νικητής’’», τονίζοντας πως «οι ευθύνες είναι τεράστιες και διευρύνουμε ήδη την ποινική τους διάσταση».
 
Υπουργείο Παιδείας: «Δεν έχουμε καμία σχέση»
 
Απαντώντας στις καταγγελίες το υπουργείο Παιδείας, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του κύρους θεσμών και διαδικασιών από προεκλογικές σκοπιμότητες είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα κάτωθι: 
1. Η σημερινή 13η Αθλητική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία ήταν προγραμματισμένη στο ετήσιο πλάνο της για το σχολικό έτος 2013-2014, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευ Αγωνίζεσθαι»
2. Όπως ενημερωθήκαμε από την ΕΘΝ.Ο.Α., στη σημερινή εκδήλωση προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν περίπου 7.000 μαθητές και μαθήτριες σχολείων από την Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αττικής, Γλυφάδα, Π.Φάληρο, Ν.Σμύρνη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Αργυρούπολη, Πειραιά, Νίκαια κ.τ.λ..
3. Την επιλογή του χρόνου και του τόπου των εκδηλώσεων καθώς και την πρόσκληση Σχολείων με σκοπό την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι» κάνει αποκλειστικά η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.
4. Την συμμετοχή των μαθητών αποφασίζουν οι σύλλογοι διδασκόντων, οι οποίοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αποδεχτούν ή όχι την πρόσκληση από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία
5. Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων δεν λαμβάνουν γνώση και συνεπώς δεν εμπλέκονται στην απόφαση συμμετοχής των Σχολείων στις Ημερίδες». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:59