search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:15
MENU CLOSE

«Novasports 3X3 Φίλιππος Συρίγος Tournament»: Μια διοργάνωση στήριξης του ερασιτεχνικού μπάσκετ

15.05.2014 08:45
«Novasports 3X3 Φίλιππος Συρίγος Tournament»: Μια διοργάνωση στήριξης του ερασιτεχνικού μπάσκετ - Media

Τα κανάλια Novasports, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14 Μαΐου, παρουσίασαν το «Novasports 3×3 Φίλιππος Συρίγος Tournament», μια νέα διοργάνωση που εντάσσεται στην προσπάθεια συνεχούς στήριξης του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Τα κανάλια Novasports, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14 Μαΐου, παρουσίασαν το «Novasports 3×3 Φίλιππος Συρίγος Tournament», μια νέα διοργάνωση που εντάσσεται στην προσπάθεια συνεχούς στήριξης του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Πρόκειται για ένα τουρνουά μπάσκετ 3×3 FIBA endorsed, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1η Ιουνίου στα 6 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του Δήμου Χαλανδρίου, σε συνεργασία με την PlayFools και τον Νίκο Μπουντούρη.
 
Το τουρνουά, διοργανώνεται προς τιμήν του Φίλιππου Συρίγου, του ανθρώπου, που πρωτοστάτησε  επί  15 χρόνια στα κανάλια Novasports και ήταν η «φωνή» που έβαλε το ελληνικό μπάσκετ σε χιλιάδες ελληνικά σπίτια. Τα αθλητικά κανάλια της Nova, μετά την ανάδειξη του βόλεϊ μέσα από τους θεσμούς του «Nova Beach Volley Tournament» και του «Επάθλου Novasports», στοχεύουν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη και στην πρόοδο και του ερασιτεχνικού μπάσκετ.
 
Η συμμετοχή στο «Novasports 3×3 Φίλιππος Συρίγος Tournament» που διεξάγεται με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου θα είναι ελεύθερη σε ερασιτέχνες αθλητές και των δύο φύλων, από 7 ετών και άνω και οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 27 Μαΐου 2014. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, καθώς και για λεπτομέρειες που αφορούν στο πρόγραμμα, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.novasports.gr/3X3.
 
Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής, οι ομάδες χωρίζονται σε ομίλους και οι πρώτοι από κάθε όμιλο συνεχίζουν με νοκ-άουτ αγώνες μέχρι τον τελικό. Κάθε ομάδα αποτελείται από 4 παίκτες (3 βασικοί και 1 αναπληρωματικός) και θα παίξει το λιγότερο 3 αγώνες, με τη διάρκεια του κάθε αγώνα να είναι 10 λεπτά ή μέχρι μία ομάδα να σκοράρει πρώτη 21 πόντους.
 
Αξίζει να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί αγώνας «All Star Game», διαρκείας 10', στον οποίο θα συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ. Το σφύριγμα λήξης του «Novasports 3×3 Φίλιππος Συρίγος Tournament» θα δώσει τη σκυτάλη στις τελετές απονομής, για τη βράβευση των νικητήριων ομάδων σε κάθε κατηγορία. Οι ημιτελικοί και ο τελικός αγώνας Ανδρών, το «All Star game», καθώς και η τελετή απονομών θα μεταδοθούν ζωντανά και αποκλειστικά από τα κανάλια Novasports 1 & Novasports 1 HD την Κυριακή 1η Ιουνίου.
 
Η κα Κατερίνα Κασκανιώτη, Ανώτερη Διευθύντρια Πλατφόρμας και Περιεχομένου της Forthnet, αναφερόμενη στο τουρνουά δήλωσε: «Η διοργάνωση  του  τουρνουά 3Χ3 είναι ο δικός μας έμπρακτος τρόπος να τιμήσουμε τον επί σειρά ετών θερμό υπέρμαχο του μπάσκετ, συνεργάτη και φίλο, Φίλιππο Συρίγο. Η συνεισφορά του αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα κανάλια Νοvasports και το έργο που μας άφησε είναι για εμάς σεβαστή παρακαταθήκη, στα χνάρια της οποίας θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε». Αναφερόμενη στα αθλητικά κανάλια της Nova που κάνουν πράξη το «Όλα για την ομάδα σου», είπε μεταξύ άλλων ότι «…θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις ελληνικές ομάδες μπάσκετ, καλύπτοντας μεταδόσεις και μεταφέροντας τον παλμό των αγώνων, του πρωταθλήματος της Basket League και της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης της Euroleague Basketball, μέσα από εκπομπές που επιμελείται η πιο άρτια δημοσιογραφική ομάδα».
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Forthnet, κ. Γρηγόρης Κατσογιάννης επισήμανε: «H Forthnet στηρίζει σταθερά τον ελληνικό αθλητισμό, επαγγελματικό και ερασιτεχνικό. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η νέα μας πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του «Novasports 3X3 Φίλιππος Συρίγος Tournament», ενός νέου μπασκετικού τουρνουά που θα διεξαχθεί με επαγγελματικές προδιαγραφές και θα δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες ερασιτέχνες αθλητές, παιδιά και ενήλικους, να φτιάξουν τη δική τους ομάδα και να παίξουν μπάσκετ».
Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν για να στηρίξουν τη διοργάνωση προς τιμήν του Φίλιππου Συρίγου, πληθώρα εκπροσώπων του επαγγελματικού μπάσκετ. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, κ.κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, και Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών, κ. Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών, κ. Μανώλης Παπαμακάριος, ο Διευθυντής Marketing και Εμπορικής Ανάπτυξης και ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.κ. Νίκος Λεπενιώτης και Χρήστος Μπαφές, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Νίκος Μπουρλάκης, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Παναγιώτης Χορόζογλου και οι διεθνείς μπασκετμπολίστες, κ.κ. Κώστας Μπογατσιώτης, Ανδρέας Παπαντωνίου, Στιβ Γιατζόγλου, Κώστας Αλεξανδρίδης, Μιχάλης Κακιούζης, Γιώργος Καλαϊτζής, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Παπανικολάου.  Το Δήμο Χαλανδρίου εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος, κα. Κρίστη Αγαπητού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:14