search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:34
MENU CLOSE

Καταγγελία Μπόλαρη για Τζιτζικώστα

15.05.2014 12:28
Καταγγελία Μπόλαρη για Τζιτζικώστα - Media

Για «σκυταλοδρομία» αδιαφάνειας και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραμονές των περιφερειακών εκλογών, κάνει λόγο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης ο οποίος σε χθεσινό ντιμπέιτ σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης κατήγγειλε πως υπάρχει εισαγγελική δίωξη κατά στελεχών του Απ. Τζιτζικώστα, παρουσιάζοντας σχετικό έγγραφο. 

Για «σκυταλοδρομία» αδιαφάνειας και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραμονές των περιφερειακών εκλογών, κάνει λόγο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης ο οποίος σε χθεσινό ντιμπέιτ σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης κατήγγειλε πως υπάρχει εισαγγελική δίωξη κατά στελεχών του Απ. Τζιτζικώστα, παρουσιάζοντας σχετικό έγγραφο. Μάλιστα, ένα από τα στελέχη είναι αντιπεριφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη Τζιτζικώστα.  

«Ο κ. Τζιτζικώστας σιωπά, όμως η σιωπή του δεν είναι χρυσός αλλά συγκάλυψη και συνενοχή. Οι πολίτες την Κυριακή θα θέσουν οριστικό τέλος στην αδιαφάνεια και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μπόλαρη εισαγγελικές διώξεις σε βάρος στελεχών του κ. Τζιτζικώστα ασκούνται για τα εξής έργα: 

 1. Έργο: Αντιπλημμυρική προστασία Γιαννιτσών (Τσιναρλί)
Προϋπολογισμός 3.190.000 ευρώ (ενταγμένο στο ΕΣΠΑ)
Δημοπρατήθηκε με ανάδοχο την εταιρεία ΚΑΠΑΡΑΚΗ ΑΤΕ, με έκπτωση 58%.
Εκτελέστηκαν εργασίες συμφέρουσες για τον ανάδοχο (χωματουργικές κλπ) αξίας 640.000 ευρώ, οι οποίες και πληρώθηκαν.
Κατόπιν διαλύθηκε η εργολαβία και αποζημιώθηκε ο εργολάβος με το επιπλέον ποσό των 52.000 ευρώ.
Το ίδιο έργο, με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ επαναδημοπρατήθηκε με ανάδοχο την εταιρεία ΠΥΡΑΜΙΣ ΑΤΕ και με έκπτωση αυτή τη φορά …3%!!!

2. Έργο: Κατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου στο Δήμο Αριδαίας
Προϋπολογισμός 1.820.000 ευρώ
Ανάδοχος ήταν η εταιρεία ΣΦΕΛΠΝΟΣ ΑΤΕΕ με έκπτωση 27%.
Για την κακοδιαχείριση του έργου διώκεται στενός συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, για πλαστογραφία και παραποίηση δημοσίων έγγραφων.
Έγινε ταυτόχρονα παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για παράβαση καθήκοντος και από τον Ιανουάριο του 2014 δεν υπογράφεται η απόφαση από τον κ. Τζιτζικώστα.
Η ως άνω υπόθεση ελέγχεται από το Υπουργείο Οικονομικών και ο ίδιος υπάλληλος είναι υπόδικος.

3. Εργασίες αποχιονισμού για την Π.Ε. Πέλλας
Κατά τη χειμερινή περίοδο 2011-2012, η δαπάνη ανήλθε στις 500.000 ευρώ, με υπεύθυνους στενούς συνεργάτες του κ. Θεοδωρίδη.
Κατά την χειμερινή περίοδο 2012-2013, όπου ήταν υπεύθυνοι άλλοι υπάλληλοι η δαπάνη προσγειώθηκε στα …5.000 ευρώ!
Την περίοδο 2013-2014, όταν οι υπάλληλοι αντικαταστάθηκαν εκ νέου από τους γνωστούς έμπιστους, η δαπάνη απογειώθηκε στα 250.000 ευρώ, παρά το ότι την ως άνω χειμερινή περίοδο είχαμε τον ηπιότερο χειμώνα της δεκαετίας.
Γι’ αυτές τις πράξεις και παραλείψεις και σωρεία άλλων έχουν ασκηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, 7 εισαγγελικές διώξεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:33