search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:23
MENU CLOSE

Πες μου τι βλέπεις, να σε… ψηφίσω

15.05.2014 21:00

«Να θυμηθώ να ψηφίσω δήμαρχο! Ποιος είδε τις περισσότερες ταινίες;». Την απορία την έχει ο… Μάρλον Μπράντο ως «Νονός» και φιγουράρει πρώτη μούρη στο site του περιοδικού «Σινεμά».

• «Να θυμηθώ να ψηφίσω δήμαρχο! Ποιος είδε τις περισσότερες ταινίες;». Την απορία την έχει ο… Μάρλον Μπράντο ως «Νονός» και φιγουράρει πρώτη μούρη στο site του περιοδικού «Σινεμά». Ένα ενδιαφέρον, σίγουρα πρωτότυπο και γεμάτο εκπλήξεις ερωτηματολόγιο συνέταξε η ομάδα του περιοδικού.

Οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με το σινεμά. Λέτε να βοηθήσει καθέναν από αυτούς, έστω και λίγο, στην προεκλογική του εκστρατεία; Ποιος ξέρει. Γιώργος Καμίνης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Νίκος Σοφιανός, Νικήτας Κακλαμάνης αποδεικνύονται, ή τουλάχιστον παρουσιάζονται, σινεφίλ, κουλτουριάρηδες, «ψαγμένοι» ή τουλάχιστον ξέρουν πολλά για το σινεμά. Βέβαια, επειδή μιλάμε για πολιτικούς, και μάλιστα αυτήν την περίοδο στο peak της προεκλογικής τους εκστρατείας, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι τις ταινίες που αναφέρουν όχι μόνο τις έχουν πραγματικά απολαύσει, αλλά έστω τις… έχουν παρακολουθήσει.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης εντυπωσιάστηκε με τον «Πολίτη Κέιν», έχει, ανάμεσα σε άλλες αγαπημένες ταινίες, «Το πλοίο των τρελών» και το «Κουρδιστό πορτοκάλι», θεωρεί ότι ο «Κυνόδοντας» κλείνει μέσα του τον ελληνικό ψυχισμό, έχει συγκινηθεί περισσότερο με τους «Άθικτους» (η πιο εμπορική από τις μέχρι τώρα απαντήσεις του), έχει τσακωθεί με δεξιούς και αριστερούς για τον «Θίασο» του Θόδωρου Αγγελόπουλου και φροντίζει πάντα να δει Τέρι Γκίλιαμ, Αλμοδόβαρ, αδελφούς Κοέν. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έχει ως αγαπημένες ταινίες τις «Ρασομόν», «Λα Στράντα», «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων», «2001: Οδύσσεια του διαστήματος», «Αποκάλυψη τώρα», εκτιμά Βούλγαρη και Αγγελόπουλο, γελά με Πίτερ Σέλερς, και το «Viva la liberta» τον βοήθησε να γίνει καλύτερος πολιτικός. Ο Γιώργος Καμίνης ξεχωρίζει τον «Πολίτη Κέιν» και το ιαπωνικό «Μπαλάντα του Ναραγιάμα», δεν χάνει ταινία του Τέρενς Μάλικ και του Τέρι Γκίλιαμ, ενώ ο «Νονός» τον βοήθησε να γίνει καλύτερος πολιτικός.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ξεχωρίζει την «Κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας», το «Old Boy», την «Αποστολή» κ.ά., δείχνει να έχει γνώση του ελληνικού κινηματογράφου, θεωρεί ότι το «Ζ» τον βοήθησε να γίνει καλύτερος πολιτικός, δεν χάνει ταινία των Ιναρίτου, Λόουτς, Μπάρτον, Ίστγουντ, ενώ δίνει και μια «γήινη» απάντηση, ότι έχει δει πολλές φορές το «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», όχι βέβαια από επιλογή, αλλά λόγω επαναλήψεων. Τέλος, ο Νίκος Σοφιανός έχει ως αγαπημένες ταινίες τις «Θωρηκτό Ποτέμκιν», «Τρεις μέρες του κόνδορα», «Ο Ρόκο και τ’ αδέρφια του», «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ», «Κάποτε στην Αμερική», αλλά είναι ο μόνος που απαντά σε πολλές ερωτήσεις αόριστα, χωρίς να δείχνει ότι παίζει την έβδομη τέχνη στα δάχτυλα. Κατά τα άλλα, και για να επανέλθουμε, αν διαβάσετε αναλυτικά το ερωτηματολόγιο, θα έχετε κι εσείς την ίδια απορία: τόσο σινεφίλ είναι οι πολιτικοί μας; Άραγε σε ένα αντίστοιχο ερωτηματολόγιο γύρω από τα εικαστικά, θα ήταν και σε αυτό φωστήρες; Με τους πολιτικούς ποτέ δεν ξέρεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:22