search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:25
MENU CLOSE

Μεσόγειος: Ο υγρός τάφος των μεταναστών (Σκληρό βίντεο)

15.05.2014 18:34
Μεσόγειος: Ο υγρός τάφος των μεταναστών (Σκληρό βίντεο) - Media

Πριν λίγες μέρες, ή ώρες, ήταν ζωντανοί. Τώρα τα άψυχα σώματά τους βρίσκονται διασκορπισμένα πάνω στο βυθισμένο πλοίο, ανάμεσα στα ψάρια. ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

 
Πριν λίγες μέρες, ή ώρες, ήταν ζωντανοί. Τώρα τα άψυχα σώματά τους βρίσκονται διασκορπισμένα πάνω στο βυθισμένο πλοίο, ανάμεσα στα ψάρια.
 
Έτσι είναι όταν βυθίζεται ένα πλοίο με μετανάστες, την ώρα που τα ΜΜΕ αναπαράγουν μια καθημερινή πια είδηση, που το μόνο που αλλάζει είναι ο αριθμός των νεκρών. Συνήθως μετρούνται σε δεκάδες.
 
Πάνω στα άψυχα σώματα των μεταναστών στήνεται ένας χορός δηλώσεων και πολιτικών τοποθετήσεων, με τους ιθύνοντες, σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, να «νίπτουν τας χείρας» τους για τις εκατοντάδες ζωές που χάνονται στη Μεσόγειο.
 
Στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί στη χειρότερη, αναρωτιούνται πόσο κοστίζει η διάσωση τω ναυαγών και ζητούν νεκρούς (κι άλλους;) στα σύνορα.
 
Το βίντεο από τον υγρό τάφο των μεταναστών έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Πρόκειται για λήψεις που τράβηξαν οι δύτες κατά την επιχείρηση ανάσυρσης από το βυθό των θυμάτων του ναυαγίου της 3ης Οκτωβρίου 2013 στη Λαμπεντούζα.


ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:24