search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:55
MENU CLOSE

Με θέα το καλό τραγούδι…

17.05.2014 21:00
Με θέα το καλό τραγούδι... - Media

Σε ένα θέατρο, το «Μικρό Παλλάς», παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα η νέα δισκογραφική δουλειά της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, στην οποία ξανασυναντιέται έπειτα από χρόνια και καιρούς με τον σπουδαίο Νίκο Αντύπα

Σε ένα θέατρο, το «Μικρό Παλλάς», παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα η νέα δισκογραφική δουλειά της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, στην οποία ξανασυναντιέται έπειτα από χρόνια και καιρούς με τον σπουδαίο Νίκο Αντύπα, αλλά και τον επίσης σπουδαίο Μιχάλη Γκανά και τους Λίνα Δημοπούλου, Νίκο Μωραΐτη, Γεράσιμο Ευαγγελάτο και Ελένη Φωτάκη (σε μια γενναία και γόνιμη συνάντηση παλαιότερης και νεότερης γενιάς). Τίτλος του cd, «Θέα Παραδείσου» και δεν ξέρω πόσοι πιστεύουν στον παράδεισο και την κόλαση, αλλά όσοι πιστεύουν στο καλό ελληνικό τραγούδι έχουν να ανακαλύψουν πράγματα σε αυτή τη δουλειά.

Η παρουσίαση είχε έναν διαφορετικό αέρα, ντοκιμαντερίστικο σχεδόν. Αντί του συνηθισμένου πάνελ και της «μετωπικής» αντιμετώπισης κοινού και δημοσιογράφων, προβλήθηκε ένα μικρού μήκους ταινιάκι (περίπου 20λεπτης διάρκειας), όπου μεταξύ άλλων είδαμε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, με πολύ χιούμορ, να μας δείχνει την πλάτη του… μπουρνουζιού της, όπου αναγραφόταν το όνομα του διάσημου μποξέρ Μοχάμεντ Άλι. Υπήρχαν επίσης πλάνα από την επίσκεψη της τραγουδίστριας στη Νέα Υόρκη, την πόλη όπου έγινε το mastering του cd και όπου έδωσε πρόσφατα μία συναυλία στο Μητροπολιτικό Μουσείο. Κι έπειτα υπήρχαν τα λόγια των δημιουργών, όπου αν εξαιρέσει κανείς τη φιγούρα της Ελένης Φωτάκη (ένα αέρινο πλάσμα), το «selfie» video του Νίκου Μωραΐτη αλλά και τα λόγια του Γιάννη Χαρούλη (έχει κάνει ντουέτο με την τραγουδίστρια στο cd), που κλείνουν με μια παιδική φωνούλα να λέει «μπαμπά έλα…», θύμιζαν πολύ έντονα συνέντευξη Τύπου, από την άποψη ότι ήταν αυτά που περιμέναμε να ακούσουμε.

Την παρουσίαση προλόγισε ο διευθύνων σύμβουλος της Heaven Γιώργος Κυβέλλος – από τον οποίο δεν λείπει το χιούμορ! –, ενώ η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, στην καλύτερη στιγμή της βραδιάς, ερμήνευσε ζωντανά δύο τραγούδια, «όπως γεννήθηκαν», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ακούσαμε, λοιπόν, το ομότιτλο του cd και το – συγκλονιστικό – «Ήταν αγάπη», που μοιάζει να είναι «κομμένο και ραμμένο» πάνω της. Το ότι διαθέτει μια εξαιρετική, δυναμική φωνή είναι αναμφισβήτητο, ωστόσο απολαύσαμε υπέροχες, πραγματικά υπέροχες χαμηλές που σε άγγιζαν στα τρίσβαθα της ψυχής σου.

   Εδώ και καιρό «έτρεχε» ραδιοφωνικός διαγωνισμός από τον Δίεση στο Instagram, όπου οι ακροατές κλήθηκαν να αποτυπώσουν τη δική τους «Θέα Παραδείσου». Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.200 και κατά την παρουσίαση του δίσκου προβλήθηκαν οι 10 φωτογραφίες που ξεχώρισε προσωπικά η Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Ένα έχω να πω: διαθέτουμε ως χώρα εξαιρετικούς ερασιτέχνες φωτογράφους!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:55