search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:56
MENU CLOSE

Μελιτζανόπιτα

16.05.2014 14:30
oldphotosmelitzanopita1400250531.jpg

Παραδοσιακή συνταγή από τη Θεσσαλία, με εγγυημένη επιτυχία. Μπορείτε αντί για κεφαλοτύρι, να την κάνετε με γραβιέρα ή ακόμα και με μείγμα τυριών.

Παραδοσιακή συνταγή από τη Θεσσαλία, με εγγυημένη επιτυχία. Μπορείτε αντί για κεφαλοτύρι, να την κάνετε με γραβιέρα ή ακόμα και με μείγμα τυριών.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ΩΡΑ
 
Υλικά
 
    8 φύλλα χωριάτικα έτοιμα
    1 κιλό μελιτζάνες
½ κιλό κιμά ανάμεικτο
    4 αυγά χτυπημένα
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια,  ψιλοκομμένα
    150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
    1/2 κ.γ. κανέλα
3 κ.σ.  βούτυρο αγελαδινό
αλάτι, πιπέρι 
 
Eκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και μετά σε 3-4 κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε και τον κιμά για να σοταριστεί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μισό βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους και απλώνουμε τρία φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους, φροντίζοντας να εξέχουν λίγο στα πλάγια.

Ρίχνουμε τα αυγά, την κανέλα και το κεφαλοτύρι στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μισό μείγμα  του κιμά πάνω στο φύλλο. Σκεπάζουμε με δύο φύλλα και τα βουτυρώνουμε μεταξύ τους. Απλώνουμε το υπόλοιπο υλικό του κιμά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα.

Χαράσσουμε σε τετράγωνα  την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° Cγια 1 ώρα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:55