search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:15
MENU CLOSE

Απάντηση για το Real Estate

18.05.2014 21:00
oldphotosalexandroupoli1400257654.jpg

Στο προηγούμενο φύλλο είχαμε ένα δημοσίευμα με τον τίτλο «Δήμαρχος με δυνατό Real Estate».

Στο προηγούμενο φύλλο είχαμε ένα δημοσίευμα με τον τίτλο «Δήμαρχος με δυνατό Real Estate».

Το δημοσίευμα αναφερόταν στη δήλωση ακίνητης περιουσίας του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη, η οποία είναι μεγάλη, και θέταμε το ερώτημα: «έχει συσχετισθεί με τα δηλωθέντα εισοδήματά του;».

Στο δημοσίευμα αυτό από την αρχή τονίζαμε ότι «…μέσα στην καυτή προεκλογική περίοδο, όπου οι πολιτικές εντάσεις είναι στο φόρτε τους, κάποια πράγματα έχουν τη δική τους σημειολογική – και όχι μόνο – σημασία. Κυρίως όταν πρόκειται για ανθρώπους που ηγούνται των ψηφοδελτίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές…», επισημαίναμε ότι «είναι, φανταζόμαστε, βάσιμες οι απορίες και τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του δημάρχου…», θέταμε το ερώτημα «αν τα νούμερα των χρημάτων που δηλώνονται στην εφορία μπορούν να καλύψουν αυτά τα δηλωθέντα» και ξεκαθαρίζαμε τη θέση μας απέναντι στον δήμαρχο που συνοψιζόταν στα εξής: «εμείς δεν λέμε ότι έχει παρανομήσει, αλλά φαίνονται μεγάλες αποκλίσεις. Πάσα εξήγηση – αν είναι εφικτή – δεκτή για να μην υπάρχουν απορίες στους ψηφοφόρους, όπου κι αν ανήκουν».

Ζητούσαμε δηλαδή να απαντήσει ο δήμαρχος τι ακριβώς συμβαίνει, τι αληθεύει και τι όχι, χωρίς να πάρουμε εκ των προτέρων θέση… Μας χαροποιεί το γεγονός ότι απαντά ξεκάθαρα στο θέμα αυτό, αντιπαρερχόμενοι τους υπαινιγμούς που αφήνει εναντίον μας, ότι δηλαδή θέλαμε να τον βλάψουμε!!!

Η επιστολή

Ο δήμαρχος μας έστειλε, λοιπόν, επιστολή στην οποία διαψεύδει τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμά μας, εκφράζοντας μάλιστα την απορία πού βρήκαμε τα στοιχεία που δημοσιοποιήσαμε, τα οποία, όπως λέει, προέρχονται από μια δήλωση Ε9 που έκανε λαθεμένα ο λογιστής του και η οποία «διορθώθηκε στη συνέχεια όταν διαπιστώσαμε το λάθος, τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ αντίστοιχο λάθος δεν υπάρχει στα δημοσιευμένα περιουσιακά μας στοιχεία!!». Επί της ουσίας, ο δήμαρχος μας πληροφορεί ότι:

«Α) Τα ακίνητα εκτός Αλεξανδρούπολης είναι περιουσία της συζύγου μου κτηθείσα από γονικές παροχές και κληρονομική διαδοχή από τους γονείς της.

Β) Η απόκτηση των ακινήτων της Αλεξανδρούπολης υλοποιήθηκε κατ’ εξοχήν από το ληφθέν τίμημα πωλήσεων άλλων ακινήτων ιδιοκτησίας της συζύγου μου στην Αθήνα που επίσης είχε αποκτήσει από τους γονείς της.

Γ) Τα τέσσερα πάρκινγκ που αναφέρονται, είναι 4 ακάλυπτες θέσεις στάθμευσης στην πρασιά της οικοδομής χωρίς συντελεστή επί του οικοπέδου που όμως τα δηλώνουμε.

Δ) Στην Αλεξανδρούπολη έχουμε στην κυριότητά μας εξ αδιαιρέτου (κατά ψιλή κυριότητα και επικαρπία κατά περίπτωση αντίστοιχα) με τα παιδιά μας, μια κύρια κατοικία, ένα γραφείο που στεγάζει τη δικηγορική μας εταιρεία και μια λυόμενη εξοχική κατοικία 79 τ.μ. επί αγροτεμαχίου μας στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης.

Ε) Έχουμε 6 αγροτεμάχια και όχι 20 όπου σε κάποια εξ αυτών έχουμε συνιδιοκτησία με τα παιδιά μας (κατά ψιλή κυριότητα και επικαρπία αντίστοιχα)».

Τα στοιχεία

Επίσης, στην απάντησή του ο δήμαρχος σημειώνει τα ακόλουθα:
• «Η τελευταία αγορά έγινε το 2009 από τη σύζυγό μου σε ποσοστό εξ αδιαιρέτου σ’ ένα χωράφι ασήμαντης αξίας στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης».
• «Το 2010 πουλήσαμε ένα κτήμα στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης μαζί με οικοδομική άδεια και σε ουδεμία αγορά προέβημεν από το τίμημα πώλησης».
• «Δεν διαθέτουμε μετοχές και όσες καταθέσεις έχουμε τις δηλώνω κάθε χρόνο στην Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κ.λπ. (Διαύγεια)».
• «Έχουμε μια δικηγορική εταιρεία που αποτελείται από τη σύζυγό μου και εμένα και ασκούμε επί 32 και 29 χρόνια αντίστοιχα, αξιοπρεπώς με τη σύζυγό μου μαχόμενη δικηγορία, δουλεύοντας ο καθένας μας καθημερινά επί 12 ώρες τουλάχιστον…».
• «Οι φορολογικές μας δηλώσεις μαζί με το τίμημα των πωλήσεων των οικογενειακών ακινήτων δικαιολογούν απόλυτα τις αγορές των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειάς μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:11