search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:27
MENU CLOSE

Assosiated Press: Φαβορί για τις ευρωεκλογές ο Τσίπρας

17.05.2014 13:02
Assosiated Press:  Φαβορί  για τις ευρωεκλογές ο Τσίπρας - Media

Για έναν ετοιμόρροπο κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται έντονα στις επικείμενες εκλογές κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Assosiated Press.

 

Για έναν ετοιμόρροπο κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται έντονα στις επικείμενες εκλογές κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Assosiated Press.

Όπως αναφέρει: «Πολλά έχουν αλλάξει στα δύο χρόνια από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε οριακά στις βουλευτικές εκλογές. Στα μέσα του 2012, η χώρα ήταν στο χείλος μιας πιθανής χαοτικής εξόδου από την ομάδα των ευρωπαϊκών χωρών που χρησιμοποιούν ως το νόμισμα το ευρώ. Κι όλα αυτά εν μέσω βαθιάς πολιτικής και οικονομικής αστάθειας.

»Από τότε , στον συνασπισμό έχουν μείνει τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς επέβλεψε μια τεράστια δημοσιονομική ανάκαμψη και Η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη μετά από έναν εφιάλτη που κράτησε τη χώρα σε ύφεση για έξι ολόκληρα χρόνια έξι ετών ύφεση και μείωσε το ένα τέταρτο της οικονομίας. Ωστόσο, η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή, ενώ παραμένει η βαθιά πτώση των εισοδημάτων και των τιμών των ακινήτων».

Για τους ψηφοφόρους, αναφέρει το ΑΡ, ο πόνος από τα μέτρα λιτότητας είναι κορυφαίο ζήτημα γι' αυτές τις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα να προβάλει ως φαβορί για τις Ευρωεκλογές.

Πάντως, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο η πρώτη θέση στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και η κατίσχυση των συνδυασμών του στους μεγάλους Δήμους της χώρας. Κάτι που είναι σφόδρα πιθανό να συμβεί.

Από την άλλη, σημειώνει το άρθρο, ο Σαμαράς συνεχίζει να μιλάει για αντιπολίτευση που δημιουργήθηκε από την κρίση και τώρα που τελειώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο ύπαρξης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24