search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31
MENU CLOSE

Οι ευρωεκλογές δεν συνδέονται με τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης, λέει ο Στ. Θεοδωράκης

19.05.2014 12:39
Ο δραπέτης Σταύρος Θεοδωράκης - Media

Να αποσυνδέσει το αποτέλεσμα των απερχόμενων ευρωεκλογών από τη βιωσιμότητα της συγκυβέρνησης επιχείρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

 
Να αποσυνδέσει το αποτέλεσμα των απερχόμενων ευρωεκλογών από τη βιωσιμότητα της συγκυβέρνησης επιχείρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Στο τέλος θα ξεχάσουμε γιατί ψηφίζουμε. Στο τέλος θα έχουμε εθνικές εκλογές και θα λέμε ότι ψηφίζουμε για την παγκόσμια επανάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της διακαναλικής του συνέντευξης.

Αναφορικά με το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Στ. Θεοδωράκκης επανέλαβε ότι το Ποτάμι είναι κατά των κομματικών επιλογών.
 
Εξάλλου, ο ίδιος δήλωσε ότι «αν το Ποτάμι πάει καλά στις ευρωεκλογές και γίνει συνομιλητής πώς θα αλλάξει η κοινωνία, θα κάνουμε αυτό που κάνει όλος ο πολιτισμένος κόσμος: έχουμε 20 προτάσεις και τις συζητάμε με την κοινωνία, με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ. Συζητάμε αν υπάρχει συμφωνία για επιμέρους ή κεντρικά θέματα».

Αν το Ποτάμι δεν πάει καλά, «δεν θα κατσικωθούμε στο σβέρκο των πολιτών, να είμαστε σε μια άκρη, να παίρνουμε την επιχορήγηση και να περιμένουμε ένα ιμάτιο της εξουσίας».
 
Αναφορικά με το αν η χώρα μπορεί πλέον να διαπραγματευτεί καλύτερα στο θέμα της οικονομίας, σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι ζήτημα προσωπικών ικανοτήτων. 

«Η μέθοδος της ύπνωσης δεν πιάνει στις διεθνείς σχέσεις, ούτε του καλοπιάσματος, ούτε όμως του τσαμπουκά. Πρέπει αυτός που θα διαπραγματευθεί να ξέρει τι μπορεί να κάνει η χώρα. Η Ελλάδα πήγε στη διαπραγμάτευση σαν μαθητούδι. Οι Έλληνες πολιτικοί που ασχολήθηκαν με την κρίση δεν ήξεραν τι να κάνουν. Κρέμονταν από τα χείλη και τα πορτοφόλια των άλλων» σημείωσε.

«Τα κορυφαία ζητήματα τα θέτεις όταν είσαι δυνατός, όταν έχεις συμμαχίες. Πρέπει να θέτουμε σταδιακά τα ζητήματα, για να έχεις μαζί σου την κοινωνία της Ευρώπης» πρόσθεσε.
 
Όσον αφορά το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, ο επικεφαλής του Ποταμιού εμφανίστηκε προβληματισμένος.
 
«Δεν πρέπει να δίνουμε λάθος μηνύματα στην Ευρώπη, δεν δίνουμε λάθος μηνύματα στα παιδιά μας, ότι μπορούμε να κάνουμε πλάκα με την ψήφο μας», είπε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα επισκεφθεί περιοχές της Αθήνας, όπου το ποσοστό της ΧΑ ήταν υψηλό, ώστε να πάρει απαντήσεις.

«Για αυτό και έχει σημασία να είναι το Ποτάμι τρίτη δύναμη. Είναι και πρακτικό, γιατί χρειάζεται μία διέξοδος μέσα από συνεργασίες. Το Ποτάμι είναι η λύση για να υπάρχει συνέχεια, να υπάρχουν συνεργασίες, αλλά με τη χώρα όρθια», είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31