search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:46
MENU CLOSE

Με λιγότερο από 11% θέτουμε θέμα ηγεσίας λέει ο Χαϊκάλης

19.05.2014 13:53
Με λιγότερο από 11% θέτουμε θέμα ηγεσίας λέει ο Χαϊκάλης - Media

Εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώσουν λιγότερο από 11% στις ευρωεκλογές, θα κληθεί το εθνικό συμβούλιο και θα μπει θέμα ηγεσίας, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Πάυλος Χαϊκάλης.

 
Εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώσουν λιγότερο από 11% στις ευρωεκλογές, θα κληθεί το εθνικό συμβούλιο και θα μπει θέμα ηγεσίας, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Πάυλος Χαϊκάλης.
 
Σύμφωνα με τον βουλευτή, αυτό είναι ένα σενάριο που έχει διατυπώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.
 
«Ο πρόεδρος έχει θέσει ένα ζήτημα ότι αν δεν πιάσουμε ένα ποσοστό των εκλογών του Μαΐου θα καλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να κάνουμε συζήτηση και να βάλει και το θέμα αλλαγής ηγεσίας. Εγώ θεωρώ ότι πριν φτάσουμε στο σημείο να καταδικάσουμε τον πρόεδρο, πρέπει καθένας να καταδικάσει τον εαυτό του, διότι αν έχουμε κάνει λάθη, τα έχουμε κάνει όλοι μας. Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις πρόεδρο έτσι. Πρέπει να κάνουμε μια αυτοκριτική, να την τεκμηριώσουμε ουσιαστικά και να τη βάλουμε μέσα σε κάποια πλαίσια, αν, όντως, είναι ευθύνη του προέδρου ή των οργάνων. Μην προκαταλαμβάνουμε κάτι, πριν γίνει και να δούμε πρώτα τα αποτελέσματα, τα οποία σίγουρα δεν θα είναι στο 11%. Γιατί δεν μου άρεσε ποτέ να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου…».
 
Αναφορικά με τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών,  δήλωσε πως «ούτε η ΝΔ κέρδισε, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ»
 
Σε ό,τι δε αφορά στη στήριξη στον β΄ γύρο στην περιφέρεια Αττικής, σημείωσε:

«Δεν μπορώ να πω σ΄ αυτούς τους ανθρώπους να πάνε και να κάνουν κάτι. Ξέρουν τις πολιτικές μας και τις θέσεις μας και ό,τι πιστεύει ο καθένας ας κάνει. Αν δώσω γραμμή για κάποιον, είναι σαν να πιστεύω ότι είναι πρόβατα. Είμαι, όμως, από αυτούς που έχουν πει ότι δεν μπορεί να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Δεν αισθάνομαι ότι αύριο, αν πέσει η περιφέρεια στα χέρια της κ. Δούρου, θα επέλθει μια αλλαγή. Μπορεί να είναι καλύτερα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αλλά δεν μπορώ να το πω. Ούτε στους ψηφοφόρους που έχουν παλέψει για άλλα πράγματα (μπορώ) να τους πω πήγαινε να ψηφίσεις το Σγουρό ή τη Δούρου. Ο Σγουρός είναι δοκιμασμένος ως νομάρχης 12 χρόνια και η Δούρου πάει να μπει τώρα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι μπορεί να είναι και ικανή να αντιμετωπίσει προβλήματα. Δεν με έχει πείσει προσωπικά».

Σημείωσε ακόμη ότι «αν το λέτε από την αντιμνημονιακή άποψη, σωστά (σ.σ.: είναι να ψηφίσουν Δούρου). Αλλά ο συνδυασμός μας κατέβηκε υπό τη δική μου ηγεσία και κρατώ τις δικές μου απόψεις. Εάν το κόμμα θέλει να κρατήσει μια άλλη γραμμή, είναι θέμα του κόμματος». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:45