search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:53
MENU CLOSE

Οκτώ άτομα προφυλακίστηκαν για την τραγωδία στο ορυχείο της Σόμα

20.05.2014 08:44
Οκτώ άτομα προφυλακίστηκαν για την τραγωδία στο ορυχείο της Σόμα - Media

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση οκτώ υπόπτων με την προσωρινή κατηγορία της «πρόκλησης πολλαπλών θανάτων» στο δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ορυχείο της Σόμα. 

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση οκτώ υπόπτων με την προσωρινή κατηγορία της «πρόκλησης πολλαπλών θανάτων» στο δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ορυχείο της Σόμα, ενώ παράλληλα κηδεύτηκαν και τα τελευταία από τα 301 θύματα.
 
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Ραμαζάν Ντογρού, γενικός διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας Soma Coal Mining Company και ο εκτελεστικός διευθυντής της Καν Γκουρκάν και γιός του ιδιοκτήτη της εταιρείας Αλπ Γκουρκάν.
 
Αρχικά, συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν ως ύποπτοι για το δυστύχημα 26 άτομα, εκ των οποίων προφυλακίστηκαν οκτώ. Στους υπόλοιπους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενδεχομένως να απαγγελθούν κατηγορίες αργότερα.
 
Η τραγωδία στο ορυχείο της Σόμα ήταν το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα σε ορυχείο στην ιστορία της χώρας ξεπερνώντας σε απολογισμό θυμάτων κι εκείνο που είχε σημειωθεί στο Ζονγκουλντάκ το 1992 με 263 νεκρούς ανθρακωρύχους.
 
Το δυστύχημα προκάλεσε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα με τους διαδηλωτές να κατηγορούν τους ιδιοκτήτες των ορυχείων, ότι δεν λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας, και την κυβέρνηση Ερντογάν για τους φιλικούς δεσμούς που διατηρεί με τους βιομηχάνους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:53