09/12/2019 04:54:44
21.5.2014 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Η άλλη λέξη μου...

Η άλλη λέξη μου... - Media

Ο ποιητής - συγγραφέας Γιώργος Δουατζής γράφει για το βιβλίο του «Η άλλη λέξη», εκδόσεις Γαβριηλίδης

Η «Άλλη λέξη» ως τίτλος παραπέμπει στο περιεχόμενο των εννέα διηγημάτων του βιβλίου. Είναι μία απόπειρα να μεταφέρω στον αναγνώστη την «άλλη ματιά» του κάθε ανθρώπου για το φαινομενικά ίδιο πράγμα, το οποίο εισπράττεται ως ουσία διαφορετικά για τον καθένα μας. Κάθε διήγημα είναι γραμμένο με άλλο τρόπο, με άλλη προσέγγιση των καταστάσεων, θα έλεγα ως και με άλλη τεχνική γραφής.

Οι ήρωες ζουν καταστάσεις που ζουν οι άνθρωποι «της διπλανής πόρτας», αλλά με την άλλη ματιά τους σε εγρήγορση. Προσλαμβάνουν με τον δικό τους τρόπο συνήθη, ωστόσο σημαντικά πράγματα, οδηγούνται σε απρόσμενες καταστάσεις, ανακαλύπτουν αφώτιστες μέχρι τώρα πτυχές της ύπαρξής τους, ξαφνιάζονται και αντιδρούν με τελείως διαφορετικό τρόπο ο καθένας.

Είναι το εικοστό βιβλίο που εκδίδω και το δεύτερο πεζογραφικό, μετά το μυθιστόρημα «Μη φεύγετε, κύριε Ευχέτη» (2008), μια και ώς τώρα η ποίηση απορροφούσε το σύνολο της συγγραφικής μου δραστηριότητας. Τα διηγήματα αυτά νομίζω ότι οδηγούν σε ξαφνιάσματα τον αναγνώστη, ο οποίος συναντά τον εαυτό του σε πολλά σημεία της αφήγησης και ζει μια πληθώρα συναισθημάτων, τα οποία έχουν σημαδέψει λίγο - πολύ τη ζωή όλων μας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.