search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:47
MENU CLOSE

Εξώδικα και εισαγγελικές εντολές για το λιμάνι του Πειραιά

28.06.2010 00:59
Εξώδικα και εισαγγελικές εντολές για το λιμάνι του Πειραιά - Media

Εξώδικο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέστειλε η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά να κρίνει παράνομη την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ. Εντολή στις αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις να τηρηθεί ο νόμος και να μην υπάρξουν ενέργειες που θα παρακωλύσουν τον απόπλου των πλοίων από το λιμάνι, έδωσε η εισαγγελία εφετών Πειραιά. Πάντως, νωρίτερα, αποφασισμένοι να μην αφήσουν κανένα πλοίο να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά δήλωναν οι εκπρόσωποι των δύο ναυτεργατικών σωματείων.

Εξώδικο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέστειλε η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά να κρίνει παράνομη την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ.

Εντολή στις αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις να τηρηθεί ο νόμος και να μην υπάρξουν ενέργειες που θα παρακωλύσουν τον απόπλου των πλοίων από το λιμάνι, έδωσε η εισαγγελία εφετών Πειραιά.

Το Πρωτοδικείο Πειραιά κήρυξε παράνομη την απεργία της Τρίτης, κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Προηγήθηκε συνάντηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με εκπροσώπους των επιχειρήσεων Ναυτιλίας κατά την οποία ο εισαγγελέας τους διαβεβαίωσε ότι είναι πάγια εντολή η τήρηση της νομιμότητας.

Πάντως, αποφασισμένοι να μην αφήσουν κανένα πλοίο να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά δήλωναν νωρίτερα οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και Στέφενσον.

Τα δύο από τα 14 σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισαν να απεργήσουν και πάλι, παρά την απόφαση που έχει πάρει η ΠΝΟ να μην προχωρήσει σε άλλες κινητοποιήσεις για να μην πληγεί ο τουρισμός.

23 ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη, αλλά και ο κατάπλους δύο κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά κινδυνεύουν να μην πραγματοποιηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη απεργία η απόφαση του δικαστηρίου, που την έκρινε παράνομη και καταχρηστική, και της εισαγγελίας Πειραιά, που είχε δώσει μάλιστα εντολή έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης για πέντε συνδικαλιστές, δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του λιμανιού και χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν για πολλές ώρες.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53