search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:02
MENU CLOSE

Γαλλικός Τύπος: Εκθρονίζεται η ΝΔ – Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

21.05.2014 12:57
Γαλλικός Τύπος: Εκθρονίζεται η ΝΔ  - Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Media

Η συντηρητική Le Figaro χαρακτηρίζει «πρωτοφανές το γεγονός του εκθρονισμού της ΝΔ, στην Αθήνα και την περιφέρειά της, που εκπροσωπεί το 30% του εκλογικού σώματος» και κάνει λόγο επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συντηρητική Le Figaro χαρακτηρίζει «πρωτοφανές το γεγονός του εκθρονισμού της ΝΔ, στην Αθήνα και την περιφέρειά της, που εκπροσωπεί το 30% του εκλογικού σώματος» και κάνει λόγο επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαραθώνιος για να αποφευχθεί η αποχή

Η Le Figaro κάνει λόγο για ένα μαραθώνιο που έχει ξεκινήσει στη χώρα μας για την ευαισθητοποίηση των εκλογέων ώστε να μειωθεί όσο γίνεται η αποχή, χαρακτηριστικά σε άρθρο της ίδιας εφημερίδας υπογραμμίζεται οτι «σύσσωμη η πολιτική τάξη είναι σε βρασμό και ένας μαραθώνιος επτά ημερών έχει ξεκινήσει, για την ευαισθητοποίηση των εκλογέων. Στόχος είναι η ανατροπή των αποτελεσμάτων και η καταπολέμηση της μάστιγας της αποχής» και κλείνει σημειώνοντας ότι «το ελληνικό πολιτικό τοπίο βρίσκεται πλήρη αναταραχή»

Libération: «Ο ΣΥΡΙΖΑ γράφει ιστορία»

Σε δημοσίευμα της, η γαλλική Libération τονίζει ότι έφτασε «Η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ» εκτιμώντας ότι η κυρία Δούρου και ο κ. Σακελλαρίδης «ενσαρκώνουν, στο εξής, την ελπίδα για μία τιμωρητική ψήφο στις ευρωεκλογές, κατά της πολιτικής λιτότητας». Επίσης, σημειώνει ότι αυτή η ψηφοφορία θεωρήθηκε «τεστ» για τον κυβερνώντα συνασπισμό, ο οποίος, «κούνησε το κόκκινο πανί του φόβου εξόδου από το ευρώ».

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, η Libération υποστηρίζει ότι με ένα προβλεπόμενο ποσοστό 4% για τις ευρωεκλογές, προτίμησε να κατέβει κάτω από την ομπρέλα ενός συνασπισμού με το όνομα «ΕΛΙΑ». Κατά τις εκτιμήσεις της ίδιας εφημερίδας και η ΝΔ βλέπει να χάνει μέρος του εκλογικού σώματος της, έπειτα από επιβολή του φόρου για τα ακίνητα.

Το άρθρο της Libération υποστηρίζει ότι το ΣΥΡΙΖΑ «γράφει την Ιστορία» και ότι πέτυχαν ένα άνοιγμα στο μοιρολατρικό τείχος των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη».

Το ίδιο δημοσίευμα της Libération αναφέρεται και στη Χρυσή Αυγή η οποία χαρακτηρίζεται απο το συντάκτη ως η «Μόνη ανησυχητική σκιά που φαίνεται να ριζώνει στο ελληνικό πολιτικό τοπίο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:01