search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:13
MENU CLOSE

ΑΝΤΑΡΣΙΑ παντού! ΑΝΤΑΡΣΙΑ για το λαό και την Ελλάδα

22.05.2014 05:37
ΑΝΤΑΡΣΙΑ παντού! ΑΝΤΑΡΣΙΑ για το λαό και την Ελλάδα - Media

Γρηγόρης Γεροτζιάφας
Yποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2007-2008 αποκάλυψε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση  είναι, πάνω απ’ όλα, ένωση τραπεζικών συμφερόντων.

  
Γρηγόρης Γεροτζιάφας
Αναπληρωτής Καθηγητής Αιματολογίας, Faculté de Medecine, Université Pierre et Maris Curie (Paris VI), υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  
Η οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2007-2008 αποκάλυψε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση  είναι, πάνω απ’ όλα, ένωση τραπεζικών συμφερόντων. Απέδειξε ότι είναι ένα αυταρχικό πολιτικό καθεστώς, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναστείλει τις δημοκρατικές ελευθερίες επικαλούμενη καταστάσεις οικονομικής ή δημοσιονομικής έκτακτης ανάγκης.

Οι λαοί της Ευρώπης δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στα εισοδήματα και στα δικαιώματά τους. Στις χώρες της νότιας Ευρώπης, αλλά και στη Γαλλία, ένα σημαντικό και αυξανόμενο ποσοστό πολιτών, προερχόμενο από μεσαίες και λαϊκές τάξεις, αναγνωρίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ την πηγή της ανασφάλειας και της κοινωνικής δυστυχίας. Οι φασιστικές ορδές που στηρίζουν τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό και τις επεμβάσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού επιτίθενται στον οργανωμένο λαό από την Ουκρανία έως τη Βενεζουέλα και από Ελλάδα έως τη Γαλλία.

Η πατρίδα μας έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους. Μια απονομιμοποιημένη ακροδεξιά κυβέρνηση με διαρκή κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα ξεπουλά τη χώρα, χαρίζει δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές, επιχειρεί να εφαρμόσει το νέο μοντέλο οικονομικής δικτατορίας του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου.

Μεγάλα τμήματα του λαού στην Ελλάδα εξαθλιώνονται, δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην περίθαλψη, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους ενώπιον των αρχών και των οικονομικά ισχυρών, δεν μπορούν να ζουν αξιοπρεπή ζωή, χρεώνονται και για να έχουν λίγο νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους, οι νέοι φεύγουν μετανάστες – τρίες στη δύση και στην Αραβία. Τα σύνορα της χώρας της  «φιλοξενίας» έχουν μετατραπεί σε θυσιαστήριο μεταναστών και οι δημόσιες αρχές ασφάλειας γίνονται κυνικοί εκτελεστές γυναικόπαιδων και κρατουμένων.

Την οικονομική κηδεμονία ακολουθεί η εκποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και η πλήρης απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας. Με την υπογραφή των μνημονικών κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ η πατρίδα μας έχει υποθηκευτεί στους δανειστές. Η χώρα απειλείται να μεταβληθεί σε κράτος υπό αίρεση, οδηγείται στην εκχώρηση της εκμετάλλευσης των νησιών και τα δικαιώματα στο Αιγαίο ανάλογα με τα συμφέροντα των κυρίαρχων της ευρωζώνης και των Η.Π.Α.

Η Ελλάδα έχει γίνει η χώρα που συμπυκνώνονται οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα της παγκόσμιας κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού και της δομικής καπιταλιστικής κρίσης. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη πληρώσει πολύ ακριβό τίμημα στη σύγκρουση αυτή. Παρά τα διαρκή και ανελέητα χτυπήματα ο λαός κρατά την περηφάνια του και αντιστέκεται. Αντιστέκεται στους δρόμους και στις πλατείες. Αντιστέκεται στις απεργίες. Αντιστέκεται στις κάλπες. Οι μάχες του ελληνικού λαού έχουν προκαλέσει κύματα αλληλεγγύης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το σύνθημα GRECE GENERALE ακούγεται σε κάθε μεγάλη διαδήλωση του γαλλικού λαού ! Στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από άλλες αριστερές δυνάμεις στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στο Λονδίνο συμμετέχουν αγωνιστές και μαζικές πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις που συγκρούονται με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάθε χώρα.

Στη σημερινή Ελλάδα βλέπουμε το τραγικό μέλλον των λαών ολόκληρης της Ευρώπης. Πρόκειται για πραγματικές ανθρωποθυσίες των λαϊκών τάξεων για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του και να σωθούν οι τραπεζίτες, το ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μάχη που καλείται να δώσει σήμερα ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο μικρομεσαίος, ο επαγγελματίας, ο νέος, ο επιστήμονας δεν είναι απλώς και μόνο για τη δική του προσωπική επιβίωση και αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει χώρος για συμβιβασμό και μοιρολατρική αποδοχή της νέας σκλαβιάς που μας ετοίμασαν. Ένας και μόνο δρόμος ανοίγεται μπροστά μας, ο δρόμος του αγώνα και της ανατροπής.

Σε αυτό το δρόμο πρέπει να στρατευθούμε όλοι. Αυτό το δρόμο ακολουθεί με συνέπεια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που με επιμονή όλο το προηγούμενο διάστημα πρόβαλε το μεταβατικό πρόγραμμα και πρωταγωνίστησε στους αγώνες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να στηριχτεί σε αυτές τις εκλογές. Κριτικά και σκεπτόμενα. Χωρίς διαγραφή των σφαλμάτων και των αδυναμιών της. Με απαίτηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Γιατί είναι η δύναμη που με τον πιο επίμονο τρόπο από την αρχή επέμεινε ότι υπάρχει άλλος δρόμος για την επιβίωση και την παραγωγική ανασυγκρότηση που περνά μέσα από τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ, την ανυπακοή / ρήξη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γιατί βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Έβαλε πλάτη στο λαϊκό ξεσηκωμό. Δεν έλειψε από την αλληλεγγύη. Συγκρούστηκε αποφασιστικά με τους μηχανισμούς καταστολής και τις «κόκκινες ζώνες» των απαγορεύσεων. Στήριξε απεργίες, καταλήψεις, την Κερατέα, τις Σκουριές, τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

Γιατί είναι ρεύμα αγωνιστών, γιατί τα ψηφοδέλτιά της είναι γεμάτα από ανθρώπους του αγώνα, ανθρώπους που έχουν ζήσει στο πετσί τους την κοινωνική καταστροφή, ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής.

Γιατί με την ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα υπάρχει ένα πόλος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτελεί το αντίβαρο στη δεξιά στροφή της ηγεσίας του.

Γιατί έχει δεσμευτεί ενώπιον του κόσμου του αγώνα ότι θα επιμείνει στη μετωπική συμπόρευση των δυνάμεων της αριστεράς. Για να φτιάξουμε το αριστερό ριζοσπαστικό μέτωπο που θα είναι η ραχοκοκαλιά ενός νικηφόρου ξεσηκωμού και το εργαστήρι της ελπίδας για μια σύγχρονη σοσιαλιστική προοπτική.

Σε αυτό το δρόμο έχει τεράστια αξία η προσωπική συμβολή του καθένα μας σε όποιο χώρο βρίσκεται.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η πρόσκληση για τη συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι μόνο ξεχωριστή τιμή αλλά συνειδητοποίηση του καθήκοντος για συμβολή στην οργανωμένη δουλειά σε τρεις άξονες

1.  Την οργάνωση διεθνούς δικτύου κοινωνικών και πολιτικών αγώνων για την ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών σχετικά με τους αγώνες σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα

2.  Την επεξεργασία συγκεκριμένου προγράμματος οργάνωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας και της ιατρικής έρευνας στα πλαίσια του μεταβατικού προγράμματος ανατροπής των μνημονίων και ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ

3.  Την ανάλυση των σύγχρονων εμπειριών των αγώνων και του κοινωνικού μετασχηματισμού στις χώρες της Λατινικής Αμερικής (Κούβα, Βενεζουέλα και Βολιβία) και την οργάνωση ενός δικτύου για τη διάδοση των αρχικών πειραμάτων του αγώνα  και της αλληλεγγύης των τάξεων.

Η σοσιαλιστική προοπτική, η οργάνωση του αγώνα για την έξοδο από το ευρώ και η διάλυση της Ε.Ε. είναι πρωτεύον καθήκον για τις δυνάμεις της Αριστεράς που θέλουν να μπουν μπροστά στον αγώνα του λαού για αξιοπρέπεια και δουλειά. Η παρέμβαση της ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς συντεταγμένα και με σχέδιο είναι ιστορική υποχρέωση όχι μόνο απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά και στους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:12