search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:30
MENU CLOSE

Ρεβιθοκεφτέδες νησιώτικοι

22.05.2014 13:08
oldphotosrevithokeftedes1400764009.jpg

Σε αυτή τη συνταγή τα ρεβίθια δεν χρειάζονται βράσιμο, μόνο μούλιασμα. Και ναι, είναι οι γνωστοί ρεβιθοκεφτέδες που «σαρώνουν» στις νησιώτικες ταβέρνες…

Σε αυτή τη συνταγή τα ρεβίθια δεν χρειάζονται βράσιμο, μόνο μούλιασμα. Και ναι, είναι οι γνωστοί ρεβιθοκεφτέδες που «σαρώνουν» στις νησιώτικες ταβέρνες…

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 5-6 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
 
    200 γρ. ρεβίθια
    4 ξερά κρεμμύδια
    1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
    2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
    250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    αλάτι, πιπέρι
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση  
Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι μαζί με τα κρεμμύδια, τις ντομάτες που τις έχουμε ξεφλουδίσει, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πολτοποιηθούν.
Αν το μείγμα προκύψει πιο σφιχτό απ’ ότι χρειάζεται,  προσθέτουμε αντίστοιχο νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τοποθετούμε το μπολ, σκεπασμένο,  στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να σφίξει.
Αφού ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μία κουταλιά από το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσουμε το τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Αφού αφαιρέσουμε την πρώτη δόση ρεβιθοκεφτέδων με τρυπητή κουτάλα, τηγανίζουμε την επόμενη δόση στο ίδιο λάδι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:29