search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:50
MENU CLOSE

Η Τήνος της παγκόσμιας λογοτεχνίας

27.06.2010 20:30
Η Τήνος της παγκόσμιας λογοτεχνίας  - Media

Στα τέλη Ιουλίου και για ένα ολόκληρο τριήμερο (29, 30 και 31 Ιουλίου) 27 συγγραφείς και ποιητές από 18 χώρες, οι οποίοι γράφουν σε 13 διαφορετικές γλώσσες, θα βρεθούν στην Τήνο προσκεκλημένοι του Πρώτου Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Τήνου που…

Στα τέλη Ιουλίου και για ένα ολόκληρο τριήμερο (29, 30 και 31 Ιουλίου) 27 συγγραφείς και ποιητές από 18 χώρες, οι οποίοι γράφουν σε 13 διαφορετικές γλώσσες, θα βρεθούν στην Τήνο προσκεκλημένοι του Πρώτου Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Τήνου που διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό πνευματικό, καλλιτεχνικό σωματείο, την «Κοινωνία των (δε)κάτων». Την ίδια περίοδο το λιμάνι του νησιού θα υποδεχτεί αυτή την πολυεθνική-πολυπολιτισμική γιορτή φιλοξενώντας τις σημαίες των 27 χωρών μελών της Ε.Ε. αλλά και σημαίες των μη χωρών-μελών που συμμετέχουν. Ο στόχος των διοργανωτών είναι σαφής: να καταστεί η Τήνος σημείο αναφοράς και τόπος συνάντησης της σύγχρονης παγκόσμιας λογοτεχνίας, ένα νησί όπου η Δύση συναντά την Ανατολή, ο Βοράς το Νότο, το Αιγαίο τη Μεσόγειο, «o πλούτος των διαφορετικών γλωσσών και των συγχρόνων λογοτεχνικών τάσεων ανά τον κόσμο θα γίνουν κοινό κτήμα και οι συγγραφείς θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό, έτσι ώστε το έργο τού καθενός να αξιοποιηθεί για το κοινό καλό». Στα highlights της διοργάνωσης συμπεριλαμβάνονται οι αφίξεις τριών διάσημων συγγραφέων: του ισπανού Φερνάντο Αραμπά, του γάλλου Πιερ Ασουλίν και του Περουβιανού Σαντιάγκο Ρονκαλιόλο. Τη μακρά λίστα των διάσημων ονομάτων συμπληρώνουν οι: Λούαν Τζούλια (Αλβανία), Λέντο Ίβο (Βραζιλία), Τσβετάνκα Ελένκοβα και Γιάνα Μπούκοβα (Βουλγαρία), Αν Κάρσον (Καναδάς), Νταμίρ Σοντάν (Κροατία), Νίκη Μαραγκού, Μάριος Μιχαηλίδης, Γιώργος Μολέσκης, Έλλη Παιονίδου και Μεχμέτ Γιασίν (Κύπρος), Μέρι Ο’Μάλεϊ (Ιρλανδία), Φράνκο Λόι (Ιταλία), Χομέρο Αρίτζις (Μεξικό), Αντάμ Ζαγκαγιέβσκι (Πολωνία), Βέρα Πάβλοβα (Ρωσία), Τομάς Σαλαμούν (Σλοβενία), Αλίσια Στόλινγκς (ΗΠΑ), Μόμα Ράντιτς (Σερβία). Από το Πρώτο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου δεν λείπουν όμως και οι ελληνικές συμμετοχές: Θανάσης Βαλτινός, Ζυράννα Ζατέλη, Τίτος Πατρίκιος, Έρση Σωτηροπούλου, Γιώργος Σκαµπαρδώνης. Σημειωτέον πως μαζί με την «Κοινωνία των (δε)κάτων» το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τους Atlantis Productions, Ιδεόγραμμα, Πανελλήνιο Ιερό Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, Δήμο Τήνου, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, ενώ εκτός από αναγνώσεις και απαγγελίες, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει και εκδηλώσεις μουσικής και χορού με τη συμμετοχή τήνιων καλλιτεχνών.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:49