search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:14
MENU CLOSE

Η Κοντσίτα φταίει για τις πλημμύρες λέει ο Πατριάρχης Σερβίας

23.05.2014 10:46
Η Κοντσίτα φταίει για τις πλημμύρες λέει ο Πατριάρχης Σερβίας - Media

Η πρωτιά της Κοντσίτα Βουρστ στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ήταν η αιτία για τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τα Βαλκάνια τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Πατριάρχη της Σερβίας.

 
Η πρωτιά της Κοντσίτα Βουρστ στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision
ήταν η αιτία για τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τα Βαλκάνια τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Πατριάρχη της Σερβίας.
 
Ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας Ειρηναίος θεωρεί ότι οι πλημμύρες στα Βαλκάνια ήταν «μία τιμωρία από τον Θεό για τις φαυλότητές τους», αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους, του αμφισεξουαλικούς και όσους έχουν κάνει εγχείριση αλλαγής φύλου.
 
«Ο Θεός ξεπλένει με αυτό τον τρόπο τη Σερβία από τις αμαρτίες της», προσέθεσε.
 
Παρόμοια γνώμη φαίνεται να έχει και  ο πατριάρχης Μαυροβουνίου, Αμφιλόχιος, ο οποίος πιστεύει ότι οι καταστροφικές πλημμύρες ήταν προειδοποίηση και ότι οι άνθρωποι πρέπει να απορρίψουν «τις φιγούρες που μοιάζουν στον Ιησού».
 
Δεν είναι σαφές, ωστόσο, αν αναφερόταν στη φιγούρα της γενειοφόρου Κοντσίτα ή αν απλώς εννοούσε ότι η φιγούρα της είναι «ειδωλολατρική».
 
«Ο Θεός έστειλε τις πλημμύρες για να θυμίσει στους ανθρώπους  ότι δεν πρέπει να πάνε στην άγρια πλευρά της ζωής», συνέχισε.
 
Μετά τη νίκη της Κοντσίτα, ο εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας Βλάντιμιρ Λεγκόιντα την είχε χαρακτηρίσει «βδέλυγμα» και θεώρησε τη νίκη της  ως ακόμα ένα βήμα προς την απόρριψη της χριστιανικής ταυτότητας από την ευρωπαϊκή κουλτούρα.
 
Επικριτικά σχόλια για την Κοντσίτα έχουν εκφρασθεί και σε άλλες χώρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:13