search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:42
MENU CLOSE

Οι δεσμεύσεις των δυο «μονομάχων» για τον Πειραιά

24.05.2014 07:07
Οι δεσμεύσεις των δυο «μονομάχων» για τον Πειραιά - Media

Στο όραμά τους για το μέλλον της πόλης, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι ανταλλαγές αρνητικών σχολίων, αναφέρθηκαν οι δυο υποψήφιοι για το δήμο του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και Βασίλης Μιχαλολιάκος κατά τις κεντρικές προεκλογικές τους συγκεντρώσεις.
 

 
Στο όραμά τους για το μέλλον της πόλης, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι ανταλλαγές αρνητικών σχολίων, αναφέρθηκαν οι δυο υποψήφιοι για το δήμο του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και Βασίλης Μιχαλολιάκος κατά τις κεντρικές προεκλογικές τους συγκεντρώσεις.
 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» Βασίλης Μιχαλολιάκος, ολοκληρώνοντας την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλία έξω από το εκλογικό του κέντρο στο οδό Δραγάτση  απήυθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες του Πειραιά για ενότητα, τονίζοντας ότι αν την Κυριακή το βράδυ θα είναι δήμαρχος του Πειραϊκού λαού, θα το οφείλει στο ιστορικό ήθος της αριστεράς.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι είναι υποχρεωμένος να δηλώσει ότι στη νέα πενταετία θα λάβει προτάσεις δεσμευτικές που συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα του κ. Δρίτσα, της κ.Παντελάκη, του κ. Διαβολάκου, του κ.Καλογερόγιαννη και του κ.Βουράκη τονίζοντας ότι «αυτό σημαίνει δημοκρατία».

Επίσης ανέφερε ότι ο συνδυασμός του επιθυμεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην πόλη και αναφερόμενος στα έργα είπε ότι αυτή τη στιγμή εκτελείται ένα από τα μεγαλύτερα που είναι η ανάπλαση του επιλιμένιου μετώπου. Ανέφερε ότι η δημοτική αρχή επί της θητείας του κατάφερε να εξασφαλίσει έργα 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ.Μιχαλολιάκος άσκησε οξεία κριτική εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων και σε ερώτηση του προς τους πολίτες είπε «ποιες επενδύσεις έκαναν στον Πειραιά οι κύριοι Κόκκαλης και Μαρινάκης και πόσους Πειραιώτες ανέργους προσέλαβαν στις επιχειρήσεις τους;».
 Ακόμη ο κ.Μιχαλολιάκος είπε ότι «ο Μπερλουσκονισμός δεν είναι ούτε αριστερά ούτε δεξιά γιατί δεν είναι δημοκρατία».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, είπε ότι θα ζητήσει τη δημόσια δέσμευση των πολιτικών αρχηγών ότι ο Πειραιάς και ο δήμος θα αποτελέσουν βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης και των δεσμεύσεων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.
Αναφερόμενος στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του ενόψει του δεύτερου γύρου της Κυριακής, είπε ότι θα πρέπει να γκρεμιστεί ο «Πύργος» και να επιστρέψουν τα «Ποσειδώνια» το 2016 στην πόλη. 

Πρόσθεσε ότι η πόλη του Πειραιά είναι πύλη εισόδου και εξόδου υπηρεσιών και προϊόντων τουριστών και εμπορίου και κατέχει στρατηγική θέση στον εθνικό σχεδιασμό και νευραλγική θέση στη Μεσόγειο και στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ακόμη δήλωσε, επίσης, ότι οι συνεργάτες του έχουν ήδη εκπονήσει τεκμηριωμένες μελέτες, ότι αν ο Πειραιάς μετατραπεί σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο, σε διεθνή κόμβο συγκοινωνιών, επικοινωνιών, logistics, εμπορίου και σε λιμάνι αφετηρίας για την κρουαζιέρα, θα επιφέρει πόρους στην πόλη πλέον των 3 δισ. ευρώ και 35.000 θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στον νυν δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο, έκανε λόγο για παρελθόν και για σελίδα που γύρισε, και τον κάλεσε να διαφυλάξει έστω και την ύστατη στιγμή την υστεροφημία του αλλά και να μην το κάνει, όπως συμπλήρωσε, δεν πειράζει. Πρόσθεσε, επιπλέον, ότι την επόμενη των εκλογών θα έχει θέση στο δημοτικό συμβούλιο.

«Τον θέλουμε συμμέτοχο και αυτόν σε μια διαδικασία που θα είναι πρωτόγνωρη και τον θα τον κάνει να αλλάξει και να πιστέψει και αυτός σε μια άλλη νοοτροπία και λογική που θέλει τον δήμαρχο να διοικεί και να δουλεύει για τον δήμο και όχι ο δήμος να δουλεύει για τον δήμαρχο» πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:42