search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:53
MENU CLOSE

Το Ποτάμι καταγγέλλει παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία

25.05.2014 14:58
Το Ποτάμι καταγγέλλει παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία - Media

Καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τους οποίους σε αρκετά εκλογικά τμήματα δεν τους δόθηκε το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού, επικαλείται η εκλογική επιτροπή του Ποταμιού.

Καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τους οποίους σε αρκετά εκλογικά τμήματα δεν τους δόθηκε το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού, επικαλείται η εκλογική επιτροπή του Ποταμιού.
 
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή, από τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρχαν σποραδικές αναφορές από πολίτες ότι στα εκλογικά τμήματα δεν τους δόθηκε το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού.
 
Επίσης η εκλογική επιτροπή του κόμματος αναφέρει ότι δεν δημοσιοποίησαν αυτές τις καταγγελίες νωρίτερα καθώς γνωρίζουν τις δυσχερείς συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι εκλογές και κυρίως τις ελλείψεις που παρατηρούνται στις εφορευτικές επιτροπές.
 
Ωστόσο υπογραμμίζει  στην ανακοίνωση ότι τις τελευταίες ώρες οι καταγγελίες πληθαίνουν ανησυχητικά.
 
«Μέχρι τις 4 το μεσημέρι είχαμε 62 συγκεκριμένες καταγγελίες για εκλογικά τμήματα που δεν έδιναν ψηφοδέλτια του Ποταμιού» αναφέρει στην ανακοίνωση.
Τέτοιου είδους κρούσματα, σύμφωνα με το Ποτάμι, παρατηρήθηκαν κυρίως στις περιοχές Αργυρούπολη, Κηφισιά, Κορυδαλλό, Σέρρες, Παλλήνη, Εύοσμο και Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Καλλιθέα, Ταύρο, Χαλκίδα, Αγρίνιο, Βουλιαγμένη, Πάτρα, Ξάνθη.
 
«Επειδή πρόθεσή μας είναι να διευκολύνουμε την εκλογική διαδικασία και όχι να την δυναμιτίσουμε, δεν δημοσιοποιούμε τους αριθμούς των συγκεκριμένων τμημάτων αλλά θα ενημερώσουμε μετά την λήξη της ψηφοφορίας τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και τους δικαστικούς εφόρους» αναφέρει το κόμμα.
 
Καλεί δε τους δικαστικούς αντιπροσώπους να εποπτεύουν οι ίδιοι το μοίρασμα των ψηφοδελτίων, ενώ από τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ζητεί  να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ψηφίζουν οι πολίτες το κόμμα της επιλογής τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ζητούν ονομαστικά κάποιο ψηφοδέλτιο, γεγονός που καταργεί την μυστικότητα της ψηφοφορίας.
 
«Δεν θα μείνουμε παρατηρητές σε μια προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Πριν κλείσουν οι κάλπες οι επόπτες μας θα μπουν στα εκλογικά τμήματα για να παραστούν στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων» καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού και καλεί τους εκπροσώπους των κομμάτων που είναι μέσα στα εκλογικά τμήματα και σε κάποιες περιπτώσεις υποκαθιστούν τα μέλη των εφορευτικών, να αρθούν πάνω από τις κομματικές τους προτιμήσεις και να διευκολύνουν την εκλογική διαδικασία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:52