search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:12
MENU CLOSE

Η γλώσσα του σώματος

26.05.2014 21:00
Η γλώσσα του σώματος - Media

Xιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι σημαδεύονται με τατουάζ και χρησιμοποιούν το σώμα τους σαν καμβά για να ζωγραφίσουν, να γράψουν μηνύματα σε θεούς, δαίμονες, εραστές…

Xιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι σημαδεύονται με τατουάζ και χρησιμοποιούν το σώμα τους σαν καμβά για να ζωγραφίσουν, να γράψουν μηνύματα σε θεούς, δαίμονες, εραστές, να εκφράσουν αγάπες, θαυμασμό, πολιτικές ή θρησκευτικές απόψεις, να μιλήσουν για όσα τους ενθουσιάζουν ή όσα τους πλήγωσαν, να τρομάξουν τους εχθρούς τους ή απλώς να στολιστούν και να γοητεύσουν. Ανάλογα την εποχή και τον πολιτισμό τους και οι ζωγραφιές στο κορμί τους.

Με αυτή την παμπάλαια «γλώσσα του σώματος» ασχολείται η έκθεση που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες στο Μουσείο Πολιτισμών Quai Branly στο Παρίσι και θα συνεχιστεί έως τα μέσα Οκτωβρίου. Φωτογραφίες, βελόνες, σκίτσα, βίντεο, ακόμα και κομμάτια από αληθινά τατουάζ διατηρημένα σε φορμόλη διηγούνται μια ιστορία η οποία ξεκινά από τον προϊστορικό Όζι, που ανακαλύφθηκε μέσα στον πάγο με το κορμί γεμάτο τατού και, περνώντας από την αρχαία Ρώμη στην Κίνα, από την Πολυνησία στη βικτωριανή Αγγλία και από τους παλιούς Ιάπωνες μαφιόζους στο Φαρ Ουέστ, φτάνει σε σύγχρονους «καλλιτέχνες του τατουάζ».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:12