search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:53
MENU CLOSE

Ρ. Δούρου: Οι πολίτες νίκησαν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα

26.05.2014 10:52
Ρ. Δούρου: Οι πολίτες νίκησαν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα - Media

«Οι πολίτες νίκησαν τους όποιους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τα όποια συμφέροντα» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νεοκλεγείσα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. 

 
«Οι πολίτες νίκησαν τους όποιους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τα όποια συμφέροντα» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νεοκλεγείσα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. 
 
«Υπήρχαν, αυτούς τους τέσσερις μήνες, δύο διαφορετικές πραγματικότητες: η μία ήταν η πραγματικότητα των δημοσκοπήσεων, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, έδειχναν ότι η υποψηφιότητα του συνδυασμού "Δύναμη Ζωής" που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, υπολειπόταν πάντα του απερχόμενου περιφερειάρχη. Μας έδιναν πάντα και σταθερά πέντε ή έξι μονάδες πίσω από τον απερχόμενο περιφερειάρχη.
 
Υπήρχε, όμως, και η πραγματικότητα που συναντούσα στους δήμους, τις γειτονιές, στους τόπους εργασίας που με γέμιζε με αισιοδοξία ότι μπορούμε να ελπίζουμε πως μαζί με τους πολίτες έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.
 
Κάπως έτσι κινηθήκαμε και τελικά κατορθώσαμε να διαψεύσουμε την "πραγματικότητα" των δημοσκοπήσεων, που, δυστυχώς, την "πραγματικότητα" αυτή τη στήριζε η κυβέρνηση ολόκληρη» σημειώνει η νέα περιφερειάρχης Αττικής.

Σε ερώτηση για το πρόγραμμά της των 100 πρώτων ημερών, σημειώνει: «Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι μακριά από εμένα οι λογικές των πρώτων 100 ημερών.
 
Όσοι έχουμε συστρατευθεί στην παράταξη «Δύναμης Ζωής, θα ξεκινήσουμε με πολύ πεζά πράγματα. Εξηγούμαι: θα ξεκινήσουμε με την υλοποίηση αποφάσεων που είχαν παρθεί ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.
 
Όπως, για παράδειγμα, τα χρήματα για τον δήμο Περάματος, όπου 1.600 νοικοκυριά είναι εδώ και πολλούς μήνες χωρίς φως. Όπως η απόφαση, που για συγκεκριμένο ποσό με τη συνέργεια της Εκκλησίας θα πρέπει να οδηγηθεί σε δράση κοινωνικής πολιτικής για χιλιάδες πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, που αν δεν έχεις μπει στο σπίτι τους, δεν μπορείς να τα αναλύσεις, ούτε σε ραδιοφωνικό, ούτε σε τηλεοπτικό χρόνο. Θα ξεκινήσουμε από αυτά ως εχέγγυα μίας λογικής κι ενός ήθους πολιτικής, που δεν τάζει γενικά κι αόριστα, αλλά τα υλοποιεί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:53