search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:13
MENU CLOSE

Εκλογές «το συντομότερο δυνατό» ζήτησε ο Α. Τσίπρας (Video)

26.05.2014 11:17
Εκλογές «το συντομότερο δυνατό» ζήτησε ο Α. Τσίπρας (Video) - Media

Την προσφυγή σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.  

 
Την προσφυγή σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.  
 
Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές τα δύο κόμματα θα είχαν 94 βουλευτές από 162 που έχουν σήμερα στη Βουλή, δήλωσε ο κ. Τσίπρας εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου. Αυτό συνιστά μια πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του εκλογικού σώματος και στους συσχετισμούς, πρόσθεσε.  
 
Όταν καταγράφεται μια τόσο έντονη δυσαρμονία, αυτή η Βουλή δεν νομιμοποιείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, αλλά και να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ακόμη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  
 
«Κατέθεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άποψή μας, ότι πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο το συντομότερο δυνατό να υπάρξει προσφυγή σε εθνικές εκλογές προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο», τόνισε.
 
Ανεβάζοντας τους τόνους έναντι της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού, τον κάλεσε «να μη διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε έτοιμα στα συρτάρια του για μετά τις ευρωεκλογές, να μη διανοηθεί να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας», όπως απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων και εκποίηση δημόσιας περιουσίας.
 
Προειδοποίησε ακόμα τον κ. Σαμαρά να μη προχωρήσει στο διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και στον διορισμό του επόμενου επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. «δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα».

«Δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα και το λαό για τα επόμενα χρόνια με τα ποσοστά που κατέγραψε χθες, έχοντας δηλαδή ποσοστά μειοψηφίας στο λαϊκό σώμα.»

(το βίντεο είναι από το enikos.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:12