09/12/2019 12:21:40

Απελαύνουν πρέσβη λόγω... Facebook!

Απελαύνουν πρέσβη λόγω... Facebook! - Media

Την απέλαση του πρέσβη της Συρίας, Μπαχτζάτ Σουλεϊμάν, για «επανειλημμένες προσβολές» εναντίον του βασιλείου διέταξε η κυβέρνηση της Ιορδανίας.

«Το υπουργείο Εξωτερικών, έπειτα από εντολή του υπουργού (Νάσερ Τζάουντεχ), επέδωσε στην πρεσβεία της Συρίας ένα υπόμνημα σχετικά με την απόφαση της ιορδανικής κυβέρνησης που χαρακτηρίζει τον πρεσβευτή Μπαχτζάτ Σουλεϊμάν ανεπιθύμητο πρόσωπο και του ζητεί να εγκαταλείψει τη χώρα σε διάστημα 24 ωρών», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Σάμπαχ αλ Ράφεϊ.

Όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra, η Ράφεϊ εξήγησε ότι η απόφαση της κυβέρνησης της Ιορδανίας υποκινήθηκε «από τις επανειλημμένες προσβολές του Σουλεϊμάν και των εχθρικών του δηλώσεων εναντίον του ιορδανικού βασιλείου, των ηγετών του, των συμβόλων του και των πολιτών του στη διάρκεια των προσωπικών του συναντήσεων, στα γραφόμενά του, στα μέσα και τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης».


Η Ράφεϊ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις δηλώσεις του σύρου διπλωμάτη με τις οποίες κατήγγειλε τους συμμετέχοντες στη σύνοδο της ομάδας των Φίλων της Συρίας, που τάσσονται υπέρ των εξεγερμένων εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2013 στο Αμάν χαρακτηρίζοντάς τους «εχθρούς της Συρίας ή φίλους του Ισραήλ».
 
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον ιορδανό βουλευτή Μπάσαμ Μάνασιρ, ο Σουλεϊμάν έχει επίσης αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook ότι οι Ιορδανοί «είναι αδαείς. Πρέπει να μάθουν ότι η Συρία έχει πυραύλους Ισκαντέρ που είναι πολύ αποτελεσματικοί εναντίον των πυραύλων Πάτριοτ που διαθέτουν οι ΗΠΑ στην Ιορδανία».

Η Ιορδανία, όπου έχουν αναζητήσει καταφύγιο σχεδόν 600.000 σύροι πρόσφυγες, ανήκει στην ομάδα των Φίλων της Συρίας, όμως το βασίλειο προσπαθεί να διατηρήσει τις αποστάσεις του τόσο από την κυβέρνηση Άσαντ, όσο και από τους εξεγερμένους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.