14/12/2019 22:20:30
28.5.2014 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Χαρακτήρες που συνεχώς μεταμορφώνονται...

Χαρακτήρες που συνεχώς μεταμορφώνονται... - Media

Η συγγραφέας Αργυρώ Μαντόγλου γράφει για το μυθιστόρημά της «Λευκή Ρεβάνς», εκδόσεις Ψυχογιός

H «Λευκή Ρεβάνς» είναι ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται τα θέματα μιας καθημερινότητας, που για πολλούς από εμάς εξελίσσεται – ερήμην μας – σε θρίλερ. Ένα από τα κεντρικά σημεία του είναι η αναγκαιότητα της μεταμόρφωσης. Δεν είναι τυχαίο που ο κεντρικός ήρωας επαναλαμβάνει συχνά εν είδει μάντρα: Ζω από τύχη, αγαπώ από επιλογή, μεταμορφώνομαι καθ’ έξιν. Όλοι οι χαρακτήρες είναι υποχρεωμένοι να μετατοπιστούν· να αλλάξουν· παιδιά της πόλης τους, παιδιά μιας Αθήνας που καταρρέει. Θα έρθουν αντιμέτωποι με το Κακό (ανεργία, μοναξιά, συναισθηματική άπνοια, αδυναμία άρθρωσης μιας προσωπικής αφήγησης) και ο καθένας θα αναγκαστεί – ανάλογα με τα όπλα του – να δώσει τη δική του μάχη.

Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα, που μπορεί να διαβαστεί είτε ως ιστορία μυστηρίου, με σασπένς, γρίφους και έντονη διακειμενικότητα, είτε ως μια καταγραφή του σύγχρονου τοπίου, μιας χώρας όπου από τη μεταμοντέρνα σύγχυση και την ψευδο-ευφορία των τελευταίων δεκαετιών περάσαμε σε έναν σύγχρονο μεσαίωνα, σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη δυσερμήνευτη πραγματικότητα, όπου ο καθένας πασχίζει να εντοπίσει τη δική του θέση.

Εν μέσω αυτού του χάους, όλοι θα πρέπει συμβολικά και κυριολεκτικά να διαχειριστούν το «Αμάρτημα του Πατρός τους», να κλείσουν παλιούς λογαριασμούς και να σχηματίσουν νέες συμμαχίες και νέες αφηγήσεις, την ώρα που ένα κοινό, «θαμμένο» μυστικό έρχεται στην επιφάνεια.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.