search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:23
MENU CLOSE

Χαρακτήρες που συνεχώς μεταμορφώνονται…

27.05.2014 21:00
Χαρακτήρες που συνεχώς μεταμορφώνονται... - Media

Η συγγραφέας Αργυρώ Μαντόγλου γράφει για το μυθιστόρημά της «Λευκή Ρεβάνς», εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Αργυρώ Μαντόγλου γράφει για το μυθιστόρημά της «Λευκή Ρεβάνς», εκδόσεις Ψυχογιός

H «Λευκή Ρεβάνς» είναι ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται τα θέματα μιας καθημερινότητας, που για πολλούς από εμάς εξελίσσεται – ερήμην μας – σε θρίλερ. Ένα από τα κεντρικά σημεία του είναι η αναγκαιότητα της μεταμόρφωσης. Δεν είναι τυχαίο που ο κεντρικός ήρωας επαναλαμβάνει συχνά εν είδει μάντρα: Ζω από τύχη, αγαπώ από επιλογή, μεταμορφώνομαι καθ’ έξιν. Όλοι οι χαρακτήρες είναι υποχρεωμένοι να μετατοπιστούν· να αλλάξουν· παιδιά της πόλης τους, παιδιά μιας Αθήνας που καταρρέει. Θα έρθουν αντιμέτωποι με το Κακό (ανεργία, μοναξιά, συναισθηματική άπνοια, αδυναμία άρθρωσης μιας προσωπικής αφήγησης) και ο καθένας θα αναγκαστεί – ανάλογα με τα όπλα του – να δώσει τη δική του μάχη.

Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα, που μπορεί να διαβαστεί είτε ως ιστορία μυστηρίου, με σασπένς, γρίφους και έντονη διακειμενικότητα, είτε ως μια καταγραφή του σύγχρονου τοπίου, μιας χώρας όπου από τη μεταμοντέρνα σύγχυση και την ψευδο-ευφορία των τελευταίων δεκαετιών περάσαμε σε έναν σύγχρονο μεσαίωνα, σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη δυσερμήνευτη πραγματικότητα, όπου ο καθένας πασχίζει να εντοπίσει τη δική του θέση.

Εν μέσω αυτού του χάους, όλοι θα πρέπει συμβολικά και κυριολεκτικά να διαχειριστούν το «Αμάρτημα του Πατρός τους», να κλείσουν παλιούς λογαριασμούς και να σχηματίσουν νέες συμμαχίες και νέες αφηγήσεις, την ώρα που ένα κοινό, «θαμμένο» μυστικό έρχεται στην επιφάνεια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:23