search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:12
MENU CLOSE

«Ο γιος μου χτύπησε τη Φαίη με άνανδρο τρόπο»

27.05.2014 10:21
«Ο γιος μου δεν είναι δολοφόνος αλλά δεν είναι και άγγελος» υποστήριξε η  μητέρα του Στεφανάκη - Media

Με την κατάθεση του πατέρα του κατηγορουμένου Βαγγέλη Στεφανάκη συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία της Φαιης Μπλαχα τον Απρίλιο του 2013.

Με την κατάθεση του πατέρα του κατηγορουμένου Βαγγέλη Στεφανάκη συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία της Φαιης Μπλαχα τον Απρίλιο του 2013.
 
Ο Μανώλης Στεφανακης στην κατάθεση του μίλησε για τον χαρακτήρα του γιου του, που ήθελε να γίνει «μανεκεν», τη σχέση του με τα δυο κορίτσια, αλλά και τη νύχτα του περιστατικού.
 
«Μεγάλωσα τα παιδιά μου μαθαίνοντας τα να αγαπούν όλο τον κόσμο. Το σπίτι ήταν ανοιχτό για όλους. Είχε φέρει και τη Φαίη ως κοπέλα του. Στις αρχές του 13 έφερνε τα κορίτσια. Πρώτα ήρθε η Μαρία Ελένη. Τον έφερνε με το αμάξι για να αλλάξει ρούχα και να πλυθεί. Τον περίμενε κάτω στο αυτοκίνητο και της είπα εγώ μια μέρα έλα πάνω κορίτσι μου. Μετά έφερε τη Φαίη. Την είχα δει περίπου 10 φορές. Συζητούσαμε να τους βοηθήσω να ξεκινήσουν κάτι στην Κρήτη που έχω κάτι γκαρσονιέρες. 
 
Δούλευε όπου έβρισκε μεροκάματο για να βγάλει τη βενζίνη και τα ατομικά του έξοδα. Στα ψώνια δεν συνεισέφερε. Είχε το γυμναστήριο να πληρώσει. Τα μπράτσα του ήθελε να φουσκώνει για τις κοπέλες. Έπαιρνε μια σκόνη για να φουσκώνουν τα μπράτσα. Μου είπε ο φαρμακοποιός ότι αντί για μπριζόλα έτρωγε το πρωί τη σκόνη. Ήθελε να γίνει μανεκέν. Είχε κάνει αίτηση να γίνει».
 
Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το πολυτελές αυτοκίνητο του γιου του ανέφερε: «Το αμάξι ήταν μεταχειρισμένο. Το πήρε 2.000 είναι διθέσιο κάμβριο (σ.σ. BMW z3 1800 cc).
 
Χαρακτήρισε το γιο του «υπερκινητικό» και «φωνακλά όπως είναι το σόι της μάνας του». «Μικροεπεισόδια είχαν γίνει, άμα κάποιος του βρίσει τη μάνα πιστεύω θα τον χτυπούσε, αλλά την αδελφή του δεν την χτύπησε ποτέ παρά αυτά που γράφτηκαν».
 
Για το κορίτσια: δεν ήξερα ότι είχα συγγένεια. Δε ρώτησα ποτέ τα επίθετα τους. Η Μαρία Ελένη τον περίμενε μέχρι να ετοιμαστεί. Η Φαίη καθόταν κανονικά. Η σχέση του με τη Μαρία Ελένη ήταν φιλική. Την Φαίη την αγκάλιαζε και τέτοια πράγματα. Μετά την εμφάνιση της Φαίης στο σπίτι, η Μαρία Ελένη δεν ξανάρθε. Την Φαίη αγαπούσε. Του μιλάμε και καθόταν σαν τσολιάς. Την αγαπούσαμε τη Φαίη. Μια μέρα που κούτσαινε η Φαίη τη ρωτήσαμε τι έπαθε και είπε ότι έπεσε από τη σκάλα.
 
Για το βράδυ του περιστατικού: δεν πήγε να παραδοθεί γιατί φοβόταν. Ήταν τρομοκρατημένος. Κοιμόταν σε παγκάκια. Μετά έμαθα ότι πήγε να εξομολογηθεί. Φοβήθηκε. Τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν μέσα ή έξω από τη φυλακή. Μιλήσαμε την Κυριακή και τη Δευτέρα μετά το συμβάν. Μου ζήτησε λεφτά για να βρει δωμάτιο σε εντατική σε ιδιωτική κλινική για τη Φαίη, 1200 ευρώ. Από τότε έκλεισε το κινητό και χάθηκε για σχεδόν δυο εβδομάδες. Μετά τη δεύτερη εβδομάδα μιλούσαμε μέσω κινητών των φίλων του.
Για τη συμπεριφορά του εκείνο το βράδυ: σήκωσε το χέρι και χτύπησε ένα κοριτσάκι με άνανδρο τρόπο. Ένα μπιμπελό δεν το χτυπάς. Δεν το δέχομαι να σηκώσει χέρι σε γυναίκα.
 
Για εμπλοκή του γιου του σε επεισόδια και ΧΑ: δεν είναι Χρυσή Αυγή ο γιος μου. Δεν ξέρει ποιος είναι ο πρόεδρος της δημοκρατίας, θα ξέρει τη Χρυσή Αυγή. Είχε πάει εκεί στη Αγία Παρασκευή στις εκλογές. Και τα παιδιά από το ΚΚΕ είχαν κάποιο νεροπίστολο και τους έβρεξαν και παρεξηγήθηκαν. (σ.σ. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο του κατηγορουμένου).
 
Πριν από 5 χρόνια είχε επεισόδιο με την αστυνομία. Τον πήγαν μέσα για αντίσταση κατά της αρχής, μετά από επεισόδιο με πρώην φίλη του.
 
Για το επεισόδιο με την αδελφή του: επειδή είναι φωνακλάς και σωματώδης τον φοβόταν η Καλλιόπη. Εκείνη την ημέρα της ζητούσε να πάει να του φέρει τα ρούχα του και εκείνη δεν πήγαινε. Της φώναξε λίγο και εκείνη του είπε «αν με χτυπήσεις θα καλέσω την αστυνομία».
 
Για τη Φαίη: μου είπε ο γιος μου ότι από την πρώτη στιγμή η Φαίη ήταν λιπόθυμη. Η γυναίκα μου όταν την είδε στο νοσοκομείο μου είπε ότι είχε μαύρο μάτι και 3 δαχτυλιές στο μέτωπο και χτύπημα στο πίσω μέρος στο κεφάλι.
 
Για την καθυστέρηση της παράδοσης στην αστυνομία ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι είχαν πάει πριν το Πάσχα ο δικηγόρος με το γιο μου για να παραδοθεί αλλά δεν είχε γραμματέα το τμήμα και τους έδιωξαν.
 
 
Για το λόγο του τσακωμού: Άκουσα ότι η Μαρία Ελένη πήρε το Βαγγέλη και του είπε «μ’ αυτή τη μισοριξιά τα’ χεις. Που έχει πάει με φίλους σου; Κι  εκείνος πήρε τη Φαίη και της το είπε. Εκείνη πήρε την αδερφή της και η Μαρία Ελένη της είπε ότι «έχει πάει με το Βαγγέλη παραπάνω από μια φορά» και ότι δεν μπορεί να είναι Ζολά «μέλι γάλα» μεταξύ τους. Μετά από αυτό η Φαίη πήρε το Βαγγέλη και συναντήθηκαν.
 
Τέλος πρόσθεσε ότι ο γιος του εφόσον ξεμπλέξει με αυτή την ιστορία θα βαφτίσει το παιδί που θα κάνει Ευθυμία- Αθανασία, το όνομα της Φαίης.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:11