search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:06
MENU CLOSE

Πόσα βγάζουν οι Ευρωβουλευτές;

27.05.2014 14:38
Πόσα βγάζουν οι Ευρωβουλευτές; - Media

Ουκ ολίγα, είναι η… λιτή απάντηση.

Ουκ ολίγα, είναι η… λιτή απάντηση.
6.083,91 ευρώ είναι οι καθαρές μηνιαίες απολαβές των Ευρωβουλευτών, με επιπλέον ημερήσια αποζημίωση 298 ευρώ, εάν είναι παρών στα… καθήκοντά του, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής».
Η αποζημίωση κόβεται στο μισό, αν οι ευρωβουλευτές είναι απόντες από τις μισές ονομαστικές ψηφοφορίες.
Κι επειδή αυτά… ίσως να μην αρκούν, υπάρχει και μία αποζημίωση 4.202 ευρώ μηνιαίως, για έξοδα όπως η μίσθωση γραφείων και το κόστος διαχείρισης, τηλεφωνικά και ταχυδρομικά τέλη, υπολογιστές και τηλεφωνικές συσκευές.
Εννοείται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους διαθέτει γραφεία σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, αεροπορικά εισιτήρια για την Ευρωβουλή, καθώς και εισιτήρια για 24 ταξίδια τον χρόνο εντός της χώρας εκλογής και για αρκετά εκτός (μέχρι ποσού 4.148 ευρώ ετησίως).
Επιπλέον κάθε ευρωβουλευτής μπορεί να αξιοποιήσει μηνιαίως ποσό 19.364 ευρώ για απασχόληση προσωπικού και εκπόνηση μελετών. Το ποσό αυτό δεν διατίθεται απευθείας στον ευρωβουλευτή, για ευνόητους λόγους.
Είπατε τίποτα;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:04