search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:38
MENU CLOSE

Τους «δολοφόνους» του Σγουρού ψάχνουν τα «Νέα»

27.05.2014 15:46
Τους «δολοφόνους» του Σγουρού ψάχνουν τα «Νέα»  - Media

Τις υπόγειες διεργασίες των κατά τα φαινόμενα κομματικών «φίλων» του Γιάννη Σγουρού, που οδήγησαν τελικά στην ήττα του, περιγράφει ο Μικροπολιτικός των «Νέων».

  
Τις υπόγειες διεργασίες των κατά τα φαινόμενα κομματικών «φίλων» του Γιάννη Σγουρού, που οδήγησαν τελικά στην ήττα του, περιγράφει ο Μικροπολιτικός των «Νέων»:
 
«Πολιτική και έγκλημα είναι το ίδιο πράγμα, έλεγε ο Αλ Πατσίνο στο «Νονό Νο 2». Στην περίπτωση της ήττας του Γιάννη Σγουρού, ακόμη και ο Μάικλ Κορλεόνε θα σήκωνε τα χέρια ψηλά καθώς το έγκλημα που διασφάλισε την πρωτιά της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια ήταν κατ' εξακολούθηση. Πρωτεργάτης ήταν ο Γιάννης Μιχελάκης με τις επανειλημμένες δημόσιες επιθέσεις κατά του Σγουρού και τον υπόγειο πόλεμο που έκανε εναντίον του μέσω δικού του συστήματος γαλάζιων δημάρχων. Συνένοχος στο φόνο όμως είναι και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αν και εξ αντανακλάσεως. Αναφέρομαι στην ευθεία στήριξη του υπουργου Παιδείας στον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, η οποία εν τέλει λειτούργησε κατά της ΝΔ και κατά της υποψηφιότητας Σγουρού. Μένει να φανούν οι συνέπειες.»

Το κλου είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της ενόχλησης του Μαξίμου για όσα εκτυλίχθηκαν στον Πειραιά πέφτει πάνω στο Βαγγέλη Μαρινάκη, όχι για τα του δήμου, αλλά επειδή θεωρούν ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έβαλε το χεράκι του και για τα αποτελέσματα στην περιφέρεια Αττικής: Το δείπνο του με τη Δούρου στο λιμάνι του Πειραιά που συζητήθηκε, όπως και το αν έδωσε γραμμή στη Θύρα 7 να ψηφίσει μονοκούκι την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. Η Δούρου έλαβε ποσοστό 50,53% στο δήμο Πειραιά (έναντι 49,47 του Σγουρού) ενώ έγραψε 56% στην περιφερική ενότητα Πειραιά (έναντι 24,71% του αντιπάλου της.
 
«Όπως μου το έθεσε στενός συνεργάτης του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αττικής «μας πούλησαν όλοι».  Η μομφή δεν αφορά μόνο τους νεοδημοκράτες, αλλά και τους πασόκους, από τους οποίους το επιτελείο του απερχόμενου περιφερειάρχη έχει πολλά παράπονα. Η σπουδή των πασόκων (Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Δημήτρης Καρύδης, Φίλιππος Σαχινίδης- έφυγε νωρίς για να μην φωτογραφηθεί- και άλλοι) να δειπνήσουν λίγες μόλις ημέρες μετά το «τυχαίο» δείπνο Δούρου- Μαρινάκη στην ταβέρνα του Γιάννη στο Χατζηκυριάκειο έσφαξε τον Σγουρό. Αυτό επειδή δήλωσαν τη στήριξη τους στον Μώραλη χωρίς, σύμφωνα με τον Σγουρό, να ζητήσουν ανταλλάγματα στην περιφέρεια. Κοινώς η στήριξη ήταν λίγο Κουκουρούκου.

Πολλά ράμματα έχει το σγουραίικο και για τη γούνα παλαιών πασόκων του Πειραιά, όπως των πρώην βουλευτών Γρηγόρη Νιώτη και Γιάννη Διαμαντίδη, καθώς λειτουργώντας υπέρ του Μώραλη στην ουσία έθαψαν τον Σγουρό. Υπήρξαν και οι πιο ακραίες ενέργειες- σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό-,  όπως αυτή του Αντώνη Λιντζέρη, της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ β” Πειραιά (και αδελφού του πρώην βουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη), ο οποίος έδωσε καθαρή γραμμή στους πασόκους να ψηφίσουν Δούρου!»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:38