search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:06
MENU CLOSE

Πακιστάν: Λιθοβόλησαν την κόρη τους γιατί παντρεύτηκε τον αγαπημένο της (photos)

27.05.2014 17:58
Πακιστάν: Λιθοβόλησαν την κόρη τους γιατί παντρεύτηκε τον αγαπημένο της (photos) - Media

Τη ζωή σε μια νεαρή γυναίκα στοίχισε η απόφασή της να παντρευτεί τον άντρα που αγαπούσε και επέλεξε η ίδια καθώς η οικογένειά της τηη λιθοβόλησε μέχρι θανάτου έξω από ένα δικαστήριο στην Λαχόρη του κεντρικού Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τη ζωή σε μια νεαρή γυναίκα στοίχισε η απόφασή της να παντρευτεί τον άντρα που αγαπούσε και επέλεξε η ίδια καθώς η οικογένειά της τη λιθοβόλησε μέχρι θανάτου έξω από ένα δικαστήριο στην Λαχόρη του κεντρικού Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το τραγικό περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις γυναίκες, οι οποίες δολοφονούνται από τις οικογένειές τους, σημειώθηκε το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο, όπου είχε πάει η γυναίκα για να υπερασπιστεί τον γάμο της.

 Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων, ο πατέρας της 25χρονης Φαρτσάνα Ικμπάλ, τα δύο της αδέλφια και ο πρώην αρραβωνιαστικός της, της επιτέθηκαν με τούβλα. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Τα άτομα που προχώρησαν στον λιθοβολισμό κατάφεραν να τραπούν σε φυγή, ωστόσο, η Αστυνομία εντόπισε τον πατέρα της άτυχης γυναίκας. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την κόρη του, καθώς ήταν ζήτημα τιμής.

Σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, η 25χρονη είχε αρραβωνιαστεί στο παρελθόν παρά τη θέλησή της με τον ξάδερφό της. Ωστόσο, η ίδια κατάφερε να ξεφύγει από την οικογένειά της και να παντρευτεί τον άνδρα που αγάπησε. Η οικογένειά της ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της την είχε απαγάγει. Η 25χρονη, ωστόσο, έφτασε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει ότι τον παντρεύτηκε με τη θέλησή της.

Πολλές πακιστανικές οικογένειες πιστεύουν ότι το να παντρεύεται μία γυναίκα άνδρα της επιλογής της είναι ντροπή για την οικογένεια. Περίπου 1.000 Πακιστανές σκοτώνονται κάθε χρόνο από τις ίδιες τους τις οικογένειες για «θέματα τιμής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15