search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:36
MENU CLOSE

Την κατεδάφιση αυθαίρετης κατοικίας στο δάσος της Καισαριανής αποφάσισε το ΣτΕ

28.05.2014 17:07
Την κατεδάφιση αυθαίρετης κατοικίας στο δάσος της Καισαριανής αποφάσισε το ΣτΕ - Media

Στην κατεδάφιση αυθαίρετου σπιτιού που έχει ανεγερθεί μέσα στο δάσος της Καισαριανής πρέπει να προχωρήσει η περιφέρεια Αττικής, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην κατεδάφιση αυθαίρετου σπιτιού που έχει ανεγερθεί μέσα στο δάσος της Καισαριανής πρέπει να προχωρήσει η περιφέρεια Αττικής, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή αίτηση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών -η οποία είχε ξεκινήσει αγώνα για την κατεδάφιση του αυθαιρέτου από το 2008- και καταδίκασε το δημόσιο σε δικαστική δαπάνη 920 ευρώ.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να είναι πλήρης και αποτελεσματική. Επίσης, οι δικαστές επεσήμαναν στην απόφαση τους ότι οι συνταγματικές και νομοθετικές επιταγές καθιστούν υποχρεωτική για την διοίκηση (υπουργούς, νομάρχες, κ.λπ.) την λήψη των αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την αποτελεσματική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,

Δεν παραλείπουν μάλιστα, οι δικαστές να αναφερθούν και στο γεγονός ότι ο η Ένωση δεν βρήκε θετική ανταπόκριση όταν προσέφυγε στον περιφερειάρχη Αττικής λέγοντας ότι «η παράλειψη του περιφερειάρχη να λάβει μέτρα για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων και να εκδώσει την προβλεπόμενη από την νομοθεσία απόφαση με την οποία να διατάσσει την κατεδάφιση του επίμαχου αυθαίρετου συνιστά «παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:36