search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:11
MENU CLOSE

Υπόσχονται ότι θα δώσουν λεφτά στις ευπαθείς ομάδες

29.05.2014 10:04
Υπόσχονται ότι θα δώσουν λεφτά στις ευπαθείς ομάδες - Media

Οι δεσμευμένες καταθέσεις όσων έχουν καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα θα… κατευθυνθούν στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, σύμφωνα με ρύθμιση που προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Οι δεσμευμένες καταθέσεις όσων έχουν καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα θα… κατευθυνθούν στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, σύμφωνα με ρύθμιση που προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
 
Πρόκειται για διάταξη με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των δεσμευμένων καταθέσεων που έχουν προέλθει από εγκληματικές ενέργειες, αλλά και για διάταξη με την οποία θα προβλέπεται επιεικέστερη ποινική αντιμετώπιση όσων έχουν μεν καταχραστεί δημόσιο χρήμα αλλά το επιστρέφουν πριν από την άσκηση δίωξης ή μετά την άσκηση της δίωξης και πάντως πριν από την καταδίκη.
 
Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη με την οποία υπενθύμισε ότι η αξιοποίηση των δεσμευμένων καταθέσεων αποτελεί πρόταση του κόμματος του από τον Οκτώβριο 2012, μια «πρόταση ανακούφισης των κατώτερων εισοδηματικά τάξεων».
 
Απαντώντας στη Βουλή στην σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι το ΣΔΟΕ έχει υπολογίσει ότι οι δεσμευμένες καταθέσεις είναι 9,5 εκατ. ευρώ, 770.000 δολάρια, λίρες Τουρκίας, χρυσό, ασήμι και αυτοκίνητα.
 
Η νομοθετική ρύθμιση, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, θα κατατεθεί εντός του Ιουνίου στη Βουλή και θα ορίζει ότι οι δεσμευμένες καταθέσεις θα καλύπτουν ανάγκες αδύναμων κοινωνικά ομάδων. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50